Најдобри стратегии за бинарни опции

Ако сакате да започнете со тргување со бинарни опции, дојдовте на вистинското место. Овде нудиме вредни совети и стратегии кои ќе ви помогнат да постигнете успех во светот на бинарни опции. Ова е идеален извор за секој кој сака да истражува во стратегиите за тргување со бинарни опции. Овде ќе најдете сè што треба да знаете за да започнете, од основни стратегии и пристапи за бинарни опции до понапредни стратегии. Можете да најдете детални информации за различни стратегии за бинарни опции со читање на овој напис.

Contents

Основна стратегија за успешно тргување со бинарни опции

Имањето ефикасна стратегија е критично за успешно тргување со бинарни опции. Тоа може да ви помогне да го максимизирате приносот и да го минимизирате ризикот, овозможувајќи ви да извлечете максимум од вашите инвестиции. Воспоставувањето рамка за тргување е од суштинско значење за ефективно тргување. Ова вклучува одлуки поврзани со управувањето со парите, како и стратегии и тактики за тоа како да се направи профит од пазарот. За жал, не постои едно решение за сите кога станува збор за тргување. Секоја ситуација е уникатна и бара свој приспособен пристап. Како такви, успешните трговци мора да бидат способни да ја идентификуваат најдобрата стратегија за нивната специфична ситуација, врз основа на пазарните услови и индивидуалната толеранција на ризик.

Општо земено, стратегиите се поделени во две главни категории:

 • Фундаментална
 • Технички.

Тргувањето со бинарни опции бара познавање на техничките аспекти, а не на основите како што се здравјето на компаниите, индексите, пазарите и економиите. Фундаменталните стратегии служат како добра позадина за тргување, но се помалку важни за краткорочно инвестирање и тргување.

Техничкото тргување или техничката анализа се користи од страна на трговците за да се идентификуваат моделите во графиконите на акции и движењата на цените. Со следење на историските податоци, може да се идентификуваат корелации и трендови кои потоа може да се искористат за да се направат образовани предвидувања за иднината на одредена акција. Техничката анализа во голема мера се потпира на употребата на технички показатели како што се просеците на движење, нивоата на поддршка и отпор, осцилатори на импулсот и повеќе со цел да се предвидат промените на цените. Дополнително, трговците можат да користат и различни техники за графирање, како што се графикони со свеќници или линии на тренд за подобро да ги предвидат потенцијалните движења на цените.

Со имплементирање на стратегија, тргувањето е олеснето бидејќи ја елиминира потребата да се погодат влезните точки и ги минимизира севкупните ризици.

Стратегијата е план за постигнување на одредена цел. Тоа вклучува планирање и извршување на операции за да се обезбеди успех на крајот. Во основа, тоа е уметност на планирање да се победи. Кога станува збор за тргување, главните цели се да се максимизира профитот и да се минимизираат загубите. Користењето ефективни стратегии е клучно за постигнување на овие цели.

За да се постигне оваа цел, најшироко користениот метод се потпира на избор на записи заснован на правила врз основа на индикатори за техничка анализа кои се тестирани и докажани како ефективни со текот на времето. Пазарот нуди огромна разновидност на можности за тргување, а со тоа и мноштво стратегии за избор. Лесно може да се најдат десетици, ако не и стотици или илјадници начини за тргување на пазарите. Стратегиите за тргување со бинарни опции може да се класифицираат врз основа на алатките што ги користат, временските рамки во кои се очекува да работат и нивото на ризик поврзан со него. Овие критериуми се меѓу најважните аспекти кога се размислува за стратегија за бинарни опции.

 • Следење на тренд / Стратегии за насочување – Следење на тренд е популарна стратегија за тргување која се фокусира на идентификување на средствата кои доживуваат сериозни движења на цените и користење на овие податоци за генерирање профитабилни влезни точки со поголеми шанси за успех.
 • Цена акција / Стратегии за скалпирање – Трговците со акција на цени се фокусираат на флуктуацијата на цените на безбедноста за да ги идентификуваат можностите за купување и продавање на пазарот. Потоа се развиваат стратегии за да се искористат овие флуктуации. Инвеститорите можат да усвојат бројни стратегии кога тргуваат на берзата, кои се движат од долгорочно до краткорочно, нахакан до надолна линија или врз основа на тренд до опсег.
 • Долгорочни / Моментумски стратегии – овие стратегии се фокусираат на посилни индикатори и долгорочни трендови, што ги прави помалку ризични од другите пристапи. Иако сигналите со поголема веројатност за успех бараат повеќе време и напор за да се формираат и отпакуваат, сепак вредат да се чека.
 • Ограничен опсег / краткорочни стратегии – Општо земено, пазарите и средствата имаат тенденција да не покажуваат никакви долгорочни трендови – наместо тоа, тие обично се движат нагоре и надолу во одреден опсег. Високите и ниските оценки често ги дефинираат тие врвови и долни делови од опсегот. Развиени се неколку стратегии за да се поттикнат движењата на цените на средствата на пазарот. Тие вклучуваат прецизно одредување на нивоата на поддршка и отпор, препознавање на промени во опсегот и следење на краткорочни трендови додека средствата се движат помеѓу точките на поддршка и отпор.

Индикаторите за техничка анализа се математички формули кои ги сумираат дејството на цената во визуелен формат кој лесно може да се толкува. Ова може да се користи за да се идентификуваат трендовите и да се донесат поинформирани одлуки за тргување. Индикаторите за техничка анализа може да се користат и за анализа на историските податоци, помагајќи им на инвеститорите да направат попрецизни предвидувања за идните движења на цените.

Ова им помага на инвеститорите и трговците побрзо да донесат подобри одлуки кога го анализираат пазарот. Различни индикатори се користат за да се идентификуваат трендовите на пазарите и да се предвидат идните движења на цените. Вообичаените вклучуваат подвижни просеци, линии на тренд, нивоа на поддршка и отпор, осцилатори и јапонски свеќници.

Основи на најдобрата стратегија за тргување со бинарни опции

Изработката на успешна стратегија за тргување со бинарни опции бара разгледување на неколку суштински елементи како сигнали, управување со ризик, цени за штрајк и емоционална регулација. Кога го барате најдобриот план, не заборавајте да ги разберете овие фактори за да можете да донесувате информирани одлуки.

Сигнали

Важно е да креирате сигнален план кој ја надополнува вашата избрана стратегија за тргување со бинарни опции бидејќи не сите веќе доаѓаат со еден. Имањето приспособен сигнален план може да ви даде предност и да го направи вашиот пристап многу поуспешен. Сигналите за бинарни опции се одличен начин да бидете во тек со трендовите на пазарот. Тие можат да бидат испратени од бизниси, искусни трговци, компјутерски програми или технички индикатори за да не треба да губите време рачно да ги анализирате податоците. Ако сакате да влезете во светот на дневното тргување со бинарни опции, важно е прво да направите сопствено истражување за да имате подобро разбирање за тоа како функционира пазарот. Сепак, сигналите можат да бидат доста корисни и не треба да се занемарат.

Справување со ризици

Тргувањето со бинарни опции носи високо ниво на ризик и затоа, ефикасното управување со ризикот е од суштинско значење. Овој вид на тргување има потенцијал да генерира високи приноси, но исто така вклучува значителен ризик. За да управуваат со својот ризик мудро, трговците ветерани го ограничуваат износот на капиталот што се подготвени да го ризикуваат по тргување со опции на 1-5% од нивниот вкупен капитал. Ние би отишле дотаму што препорачуваме да ризикувате не повеќе од 1% од вашиот капитал, особено како почетник. Стратегија која детално објаснува како да го минимизирате ризикот за да не правите премногу грешки и потенцијално да го изгубите целиот ваш ризичен капитал. Во принцип, солидна стратегија ќе ви помогне да ја пресметате големината на вашата позиција на секоја трговија додека започнувате. Колку подолго тргувате и колку ви е поудобно со бинарни опции, нема да мора постојано да ја пресметувате вашата позиција со флуктуациите на пазарот. Наместо тоа, можете едноставно да изберете одреден број и да тргувате со тој број секој пат кога тргувате.

Штрајкови

Ударната цена е цена по која ќе се изврши конкретен договор. Многу е важно за солидна стратегија за тргување со бинарни опции да го опише изборот на јасни критериуми за штрајкови. На пример: Ако трговецот верува дека одредена опција нема да достигне одредена цел на ниво на цена, тој трговец треба да ги продаде бинарните штрајкови над нивната целна цена со истите видови бинарни опции. Добрата стратегија ќе опише точно како трговецот треба да постапи на штрајкувачките цени.

Емоционална контрола

Тргувањето со бинарни опции се потпира на значителна количина на емоционална контрола. Ова важи за повеќето видови на инвестирање, но е особено важно за тргување со бинарни опции. Поради тоа колку е нестабилно тргувањето со бинарни опции, премногу е лесно да се направи лош избор или неточно предвидување со цел да се спаси профитабилноста на опцијата. Добрата стратегија за тргување со бинарни опции треба да вклучува и високо ниво на емоционална контрола. Добар начин да се подобри нечиј пристап кон емоционалната контрола е да се започне со демо сметка кога се започнува процесот на тргување.

Бекстестирање на стратегии за бинарни опции

Повторното тестирање е важен чекор во развојот на стратегија за тргување со бинарни опции. Со повторно тестирање на стратегии на демо сметка, трговците можат да ги тестираат своите стратегии во реално време и да проценат дали имаат потенцијал да бидат профитабилни. Бекстестирањето, исто така, им овозможува на трговците да ги идентификуваат слабостите во нивната стратегија и соодветно да направат прилагодувања пред да ризикуваат вистински пари. Ова им помага на трговците да станат посигурни во нивната способност успешно да ги извршуваат занаетите во иднина.

Отворањето демо сметка со сигурна платформа за тргување со бинарни опции е од суштинско значење за секој поединец кој сака да стане успешен трговец. Демо сметките им овозможуваат на трговците да ги практикуваат своите стратегии без да ризикуваат никаков капитал. Дополнително, овие сметки обезбедуваат пристап до податоците на пазарот во реално време и им овозможуваат на трговците да ги тестираат своите стратегии во однос на сценаријата од реалниот свет. Со помош на демо сметка, трговците можат да ги развијат и усовршат своите трговски вештини пред да користат вистински пари на пазарите.

Брокер Максимална исплата мин. Депозит Бонус Рејтинг Бесплатна демо Официјална веб страна
Quotex logo 98% исплата 10$ мин. Депозит 70% бонус Оценка 5/5 Достапно демо Отворете демо сметка
IQ-Option logo 95% исплата 10$ мин. Депозит Нема бонус Оценка 5/5 Достапно демо Отворете демо сметка
binomo-logo 90% исплата 10$ мин. Депозит Нема бонус Оценка 4,5/5 Достапно демо Отворете демо сметка
Pocket-Option logo 92% исплата 50$ Мин. Депозит 50% бонус Оценка 4,5/5 Достапно демо Отворете демо сметка
Olymp-Trade logo 90% исплата 10$ мин. Депозит Нема бонус Оценка 4,5/5 Достапно демо Отворете демо сметка

Топ 7 најдобри бинарни стратегии

Иако искусни трговци може да постигнат успех со овие стратегии, можно е тие да не секогаш даваат големи профити. Важно е да бидете свесни за ова пред да преземете какви било ризици. Тргувањето со бинарни опции може да биде ризичен потфат, со исходи кои се прилично непредвидливи. Дури и ако го имате најдоброто знаење и стратегии, сепак е можно да претрпите големи загуби. Кога тргувате со бинарни опции, повеќето трговци советуваат да се држите до ниво на инвестиција од не повеќе од 5% од вкупниот капитал. Ова осигурува дека сите настанати потенцијални загуби нема да влијаат на поголемиот дел од вашите средства, а сепак ќе ви овозможи да направите профитабилни инвестиции. Професионалните трговци обично ставаат на коцка само дел од нивниот капитал, кој обично се движи помеѓу 1-2%. Ова помага да се минимизираат потенцијалните загуби и да се максимизираат потенцијалните добивки. Иако тргувањето со бинарни опции може да биде доста поволно, тоа носи прилично голем ризик. Како такво, препорачливо е да ги сведете вашите инвестиции на минимум за да останете безбедни.

1. Следете ги трендовите

Најпрофитабилниот начин за тргување со бинарни опции е да ги следите трендовите на пазарот во вашата одредена индустрија или средство. На тој начин, можете да ги максимизирате вашите приноси и да го минимизирате ризикот од неочекувани загуби. Вредноста на различните инвестиции често се менува поради пазарните трендови и други фактори. Намалувањето или зголемувањето на цените на средствата ќе предизвика соодветни промени во вредноста на нивните поврзани инвестиции. Тргувањето со бинарни опции во суштина е шпекулација за цените на пазарите во реално време, поради што е толку предизвикувачки и наградувачки. Цик-цак тргувањето е популарна стратегија што ја користат трговците, каде што купуваат и продаваат акции врз основа на тековните трендови или краткорочните флуктуации на пазарот. Со оваа техника може да се види дека трендовите следат неправилна патека наместо линеарна. Кога ја анализирате вашата табела, обрнете особено внимание на линиите на трендот. Ако забележите дека некој не се менува многу, можеби е мудро да побарате друго средство во кое ќе инвестирате. Строго растечка линија на тренд е веројатно показател за можно зголемување на цената во блиска иднина.

2. Следете ги вестите

Оваа стратегија е во корелација со нашиот првичен план. Водењето чекор со вестите, трендовите и настаните во врска со вашето средство може да помогне во прогнозирањето како ќе се претстави на пазарот за тргување. Да се биде во тек со вестите е многу полесно отколку да се прави техничка анализа, што го прави одлична опција за трговците почетници. За да започнете, одлучете со кое средство сакате да тргувате и потоа најдете информации за него на интернет, на ТВ, радио или во весници. Следењето со технолошките вести може да ви помогне да ги предвидите најавите од големите компании во технолошкиот простор. Со следење на нивните вести, соопштенија за печат и сметки на социјалните мрежи, ќе бидете подобро информирани и ќе можете да донесувате информирани одлуки. Ако очекувате дека компанијата ќе издаде нов производ, можете да купите опции и да чекате за добивката што може да дојде по неговото објавување. Ова е добар начин за потенцијална корист од лансирањето на нов производ.

3. Стратегијата на Пинокио

Овој метод е доста споредлив со претходниот, со примарна разлика е тоа што трговците се обложуваат против трендот. На пример, кога цената на средството ескалира во растечки тренд, тогаш трговецот ќе преземе опција за да предвиди можно намалување на неговата вредност. Имајќи ја на ум таа идеја, трговецот треба да избере опција со очекување дека цената на тоа средство ќе се зголеми ако се соочува со тренд на опаѓање.

Изборот на вистинската опција кога тргувањето е од суштинско значење за успех. Кога цената на средството се намалува, трговецот треба да размисли да купи опција со очекување дека цената на нивното избрано средство ќе се зголеми.

Гледајќи го графиконот со свеќници, можно е да се утврди дали пазарот е нахакан или мечешки. Ова може да се препознае по светлите или темните свеќи, кои укажуваат на насоката на движење на пазарот. Кога тргувате со опции, ако фитилот на табелата е насочен надолу, тогаш мора да изберете опција за повик. Спротивно на тоа, ако покажува нагоре, тогаш треба да се обратите за опција за ставање.

4. Стратегија за обрасци за формирање на свеќници

Ако сте вешти во толкувањето на графиконите на средства, зошто да не ја пробате оваа трговска стратегија? Табелите со свеќници се користат од трговците за следење на движењата на цените на средството во одреден временски период. Врвот на свеќата во техничката анализа се однесува на највисоката историска цена што ја достигнала средството, а дното на свеќата ја претставува нејзината најниска цена. Овој графикон ги прикажува цените на отворање и затворање на средството, обезбедувајќи сеопфатен преглед на неговите перформанси. Со проучување на минатите перформанси на средството, често е можно да се препознае повторлива шема. Трговците можат да следат како се однесуваат средствата со текот на времето и да ги користат овие информации за да донесат информирани одлуки додека купуваат или продаваат опции за повик/става. Анализата на минатите финансиски трендови им помага на инвеститорите да го разберат ризикот поврзан со нивните инвестициски избори. Овие трендови можат да им помогнат да проценат колку цените би можеле да се менуваат на одредени средства со текот на времето.

5. Стратегијата Штрадл

Стратегијата straddle треба да се примени со стратегијата за вести за да се добие максимална предност. Тргувањето со Straddle треба да се започне пред големите најави за максимална корист. По објавувањето, вредноста на средството може привремено да се зголеми. сепак, ако сакате уште еднаш да имате корист од пониската цена, ќе треба да купите опција што го проценува ова намалување на цената. Штом цената ќе почне да се намалува, најдобро е да преминете на нешто друго со надеж дека цената на крајот повторно ќе се зголеми. Можете да остварувате профит со идентификување и капитализирање на нагорните/надолните промени на пазарот без да се грижите премногу за цените на вашите опции.

6. Фундаментална анализа

Различни дневни трговци ја користат оваа техника за да ја зголемат нивната точност во анализирањето на средството. Тоа е повеќе алатка отколку стратегија бидејќи им помага да ја разберат подетално. Овој план се фокусира на добивање детални информации за средство кое може да ја зајакне вашата финансиска добивка во иднина. Ако постои средство за кое не знаете многу, но пазарот што го опкружува се чини дека е непредвидлив и можеби наградуван, тогаш размислете да инвестирате мала сума пари во него. Експериментирајте со стратегија за тргување за да ја проверите нејзината профитабилност. Ако резултатите од анализата се позитивни, тогаш инвестирајте поголема сума за да остварите поголем профит.

7. Стратегија за хеџинг

За оние кои се нови во индустријата, вреди да се истражи основен, но понекогаш несигурен пристап. Хеџингот е стратегија во која поединецот истовремено купува и продава средство, со ставање и опција за повик и продажба. Овој метод помага да се минимизира ризикот од значителни загуби од какви било неочекувани вести или промени на пазарот. Дури и ако цената на вашите инвестиции се промени, сè уште постои веројатност да остварите профит. Пред да инвестирате во опции, важно е внимателно да ги разгледате ризиците и трошоците поврзани со потенцијалните загуби. Ова ќе ги ограничи вашите шанси да се соочите со финансиски загуби кога ќе истече времето за вашите занаети.

Стратегии за управување со пари

Кога станува збор за управување со ризик, постојат две основи: стратегија и управување со пари. И двете од овие компоненти се од суштинско значење за намалување на ризиците и добивање на посакуваниот исход. За да се минимизираат ризиците, важно е само да тргнете по поволни сигнали, да ги отфрлите оние што изгледаат ризични и никогаш да не инвестирате повеќе од она што можете да си го дозволите во една трговија. На тој начин, ќе можете да ја задржите вашата сметка непроменета.

Управувањето со пари е суштински елемент за успешно тргување. Тоа вклучува контрола на вашиот целокупен трговски фонд, одредување на оптимални големини на трговија и развој на долгорочен финансиски план. Внимателно дизајниран план за финансиско управување треба да го олесни:

 • Големина на трговијата
 • Справување со ризици
 • Иден раст
 • Стресот

Поединечен трговец треба да подготви сеопфатен финансиски план со цел да донесе добри одлуки и успешно да ги следи своите цели. Овој план треба да вклучува размислувања како што се како ќе ги финансираат своите занаети, потребната големина на секоја трговија и како тие можат да ги максимизираат своите инвестиции врз основа на нивниот напредок. Имањето добро дефинирана стратегија за управување со капиталот овозможува овие одлуки да се носат со поголема прецизност и точност.

Јапонски свеќници за анализа на цените

Јапонските свеќници се најпопуларната техника за анализа на табелите на цени и се користат од многу трговци. Тие даваат јасна слика за движењата на цените во одреден временски период. Читањето на графиконите со свеќници дава јасна и концизна слика за отворените, високите, ниските и затворените цени на начин на кој другите методи на графикони не можат да се совпаднат. Јапонските свеќници се популарен избор меѓу трговците за анализа на пазарот. Тие често се користат во различни стратегии за ценовно дејство и можат да дадат сигнали за потврдување на други индикатори. Нивниот поедноставен дизајн овозможува брз и ефикасен преглед на податоците за пазарот.

Ниво на поддршка и отпор

Нивоата на отпор се клучни точки на цените на табелата на средството што може да го попречат понатамошното искачување кога ќе бидат погодени. Овие точки може да се користат за предвидување на идните движења на цената на средството. Кога цените престануваат да опаѓаат, тоа се гледа како индикација за влегување на купувачите на пазарот – овој феномен е познат како „потпорни цени“. Ова имплицира дека одредено ниво на цена е задржано и купувачите спречуваат цената да оди под него. Отпорот се јавува кога цените престануваат да се зголемуваат, бидејќи тоа обично се должи на ненадеен прилив на продавачи (или недостаток на купувачи) на пазарот. Затоа, се смета дека тие се спротивставуваат на повисоките цени. Хоризонталните линии може да се користат за да се идентификуваат можните влезни точки и нивоата на промена на цената. Затоа, тие се одлични области на кои треба да се внимава кога се анализира пазарот.

Тренд линии во техничката анализа

Техничката анализа често користи линии за да ги прикаже највисоките и падовите на цената на средството додека се движи во различни насоки. Овие линии, исто така, можат да помогнат да се идентификуваат потенцијалните точки за купување или продавање на средството. Постојаниот нагорен тренд на берзата е индициран со последователни серии на повисоки и повисоки падови, што обично сигнализира дека цените ќе продолжат да растат. Од друга страна, кога се забележуваат пониски високи и пониски падови за одреден временски период, тоа укажува дека цените се со поголема веројатност да се намалат, што подразбира надолен тренд. Следењето на линијата на тренд може да биде корисно на повеќе начини. Служи како патоказ, обезбедувајќи поддршка и отпор, а исто така и како влезна точка за трговците кои сакаат да го следат трендот.

Подвижни просеци

Подвижните просеци ви даваат показател за општиот тренд на цената на средството во одреден број денови со просек на неговите цени и исцртување како линија на графиконот. Подвижните просеци се често користена аналитичка алатка за трговците и инвеститорите за да ги идентификуваат трендовите, да постават нивоа на поддршка и отпор и да добијат трговски сигнали. Подвижните просеци се најчесто користена алатка за анализа и постојат мноштво методи за нивно производство. Вообичаени примери вклучуваат едноставни подвижни просеци, експоненцијални подвижни просеци и волуменски пондерирани подвижни просеци. тие обезбедуваат сигурна анализа на временската рамка, овозможувајќи ви лесно да ги идентификувате сигналите за вкрстување во кое било дадено време. Покрај тоа, нивната разновидност овозможува повеќекратна анализа на временската рамка од краткорочна до долгорочна.

Осцилатори

Осцилаторите се клучна компонента на техничката анализа, можеби најкористениот индикатор од сите. Осцилаторите се еден вид финансиски индикатор кој се користи во техничката анализа, кој вклучува алатки како MACD, стохастички и RSI меѓу многу други. Техничките индикатори како акцијата на цените и подвижните просеци редовно се користат од овие алатки за да се одреди моменталната состојба на пазарот. Техничките индикатори се користат за дешифрирање на пазарните услови и донесување информирани одлуки за тргување. Тие обезбедуваат суштински информации како што се одредување насока на трендот, нивоа на поддршка и отпор, сила на импулсот итн., што може да се илустрира со линија која се движи од две крајности или над и под централна точка.

Трговска психологија

Емоциите често имаат значајно влијание врз одлучувањето при тргување, бидејќи игра клучна улога во процесот. Отсуството на гаранција може да доведе до прескокнати занаети или инвестирање на несоодветна сума на пари во различни занаети кои всушност се покажуваат како просперитетни. Претерувањето и преголемата доверба во тргувањето може да биде рецепт за катастрофа. Ова може да доведе до прекумерно тргување или инвестиции со поголем ризик и лесно може да ја исцрпи вашата сметка за кратко време. Менталната состојба и ставот на трговецот се неверојатно важни. Тие можат активно да се регулираат или барем да се следат за да се обезбедат најдобри резултати. Тргувањето бара повеќе од само финансиско знаење; поседувањето неколку клучни вештини може да биде корисно и на ова поле. Инвестирањето време за развивање на овие способности е од суштинско значење и не треба да се занемари.

Основна стратегија за бинарни опции

За да се постигне успех во тргувањето со бинарни опции, неопходно е да се има основна стратегија. Ова вклучува разбирање на различните видови на занаети достапни кога да се влезе и да се излезе од нив, и да се биде свесен за потенцијалните ризици и награди поврзани со секоја од нив.

Еве илустрација на некои основни упатства за создавање успешна стратегија за тргување со бинарни опции.

 • Следењето на тренд може да биде корисно за трговците, а најдобар начин да го направите тоа е да влезете на пазарот кога ќе започне трендот. На овој начин, можеби ќе можете да ги искористите потенцијалните профити од трендот.
 • Кога гледате графикон за цени, најдобро е да внесете долго кога цените се блиску до поддршка во нагорен тренд и да внесете кратко кога цените се блиску до отпор во надолен тренд. На овој начин можете да ги максимизирате вашите шанси за успех.
 • Суштинска практика за успешно тргување е да се чека сигнал за потврда на свеќата кога цените се блиску до линиите за поддршка/отпор за да се добијат најпрецизни резултати.
 • Ако забележите сигнал од свеќник на пазарот, почекајте да потврди стохастикот или MACD. Нахакан кросовер за време на нагорен тренд или мечешки кросовер за време на надолен тренд обично е позитивен знак.
 • Доколку се исполнети критериумите од 1 до 4, можете да продолжите со трговијата. Се препорачува да користите само 3% од вашиот расположлив капитал на секоја трговија. При поставување на истекување за трговија, корисно е да се користи двојно поголема должина од големината на свеќата. На пример, ако користите едноминутни свеќи, тогаш изберете две минути како истекување; на сличен начин, одлучете се за два часа ако користите едночасовни свеќи.
 • Неопходно е да се прегледаат сите неуспешни занаети и да се направат потребните прилагодувања пред да се обидете со нова трговија. Ако трговијата навистина успее, преминете на следната можност без одлагање.

Врвни брокери

Тргувањето со бинарни опции со сигурна платформа за тргување е суштинска компонента за успех. Со вистинската бинарна платформа, можете да донесувате информирани одлуки, да тестирате стратегии и да правите профитабилни инвестиции. Овде, составивме листа на најдобрите платформи за тргување за тргување со бинарни опции. Од опции за почетници до напредни кои нудат повеќе функции и прилагодување, секоја од овие платформи има нешто уникатно да понуди за секаков вид инвеститор.

Брокер Макс. Исплата мин. Депозит Бонус Рејтинг Бесплатна демо Официјална веб страна
Quotex logo 98% исплата 10$ мин. Депозит 70% бонус Оценка 5/5 Достапно демо Посетете го Брокер
IQCent logo 95% исплата 20$ Мин. Депозит До 200% бонус Оценка 4,5/5 Достапно демо Посетете го Брокер
IQ-Option logo 95% исплата 10$ мин. Депозит Нема бонус Оценка 4,5/5 Достапно демо Посетете го Брокер
Pocket-Option logo 92% исплата 50$ Мин. Депозит 50% бонус Оценка 4,4/5 Достапно демо Посетете го Брокер
Binarycent logo 95% исплата 250 $ Мин. Депозит До 200% бонус Оценка 4,3/5 Достапно демо Посетете го Брокер
RaceOption logo 95% исплата 250 $ Мин. Депозит До 200% бонус Оценка 4,3/5 Достапно демо Посетете го Брокер
Spectre AI logo 90% исплата 10$ мин. Депозит Нема бонус Оценка 4,2/5 Достапно демо Посетете го Брокер
binary.com logo 90% исплата 10$ мин. Депозит Нема бонус Оценка 4,1/5 Достапно демо Посетете го Брокер
Nadex logo 90% исплата 10$ мин. Депозит Нема бонус Оценка 4/5 Достапно демо Посетете го Брокер

Избор на стратегија за тргување

Тргувањето со бинарни опции е одличен начин да заработите пари, но важно е да бидете свесни за различните видови трговски договори, нивните истекувања и однесувањето на средствата. Знаењето за овие фактори може да ви помогне да го максимизирате вашиот профит и да го намалите ризикот. Неопходно е да се разберат основите за тоа како функционира тргувањето со бинарни опции пред да се влезе во какви било занаети, како што се разбирањето на различните видови договори што се достапни, датумите на истекување и однесувањето на средствата. Доброто разбирање на овие области може да ви помогне да донесувате поинформирани одлуки во врска со тргувањето со бинарни опции.

За разлика од тргувањето со девизен курс, бинарните опции бараат помал степен на движење на цените во корист на трговците за да генерираат профит. Ова го прави пазарот на бинарни опции уникатен во споредба со другите финансиски пазари. Покрај тргувањето нагоре/надолу, кое се заснова на насока и го повторува купувањето и продавањето на други пазари (минус движењата на пип), постојат и други видови тргување во тргувањето со бинарни опции со кои може да се тргува со користење на различни правила. Во зависност од платформата, на корисниците можат да им бидат достапни разни трговски договори. Кога тргувате со бинарни опции, не треба секогаш да ја погодувате вистинската насока на средството за да направите успешна трговија. Всушност, некои договори воопшто не бараат од вас да го правите тоа. На пример, со договорот OUT, инвеститорот може да оствари профит ако цената на средството оди подалеку од која било од однапред одредените граници. Трговецот треба да може да идентификува соодветен трговски договор за да дизајнира соодветна стратегија. Различни методи на тргување се користат за договорите нагоре/надолу и влез/излез, па затоа е важно да се знае кој од нив е применлив во секоја ситуација. Начинот на кој е структуриран договорот за бинарна опција ќе го обликува пристапот што ќе го користите.

За да се тргува со договорот нагоре/надолу, мора да се постави стратегија за да се одреди дали основната вредност ќе се зголеми или намали во вредност. Тргувањето со договорот Влез/Излез вклучува или користење на техника на тргување со опсег или метод на тргување со отскокнување за да се препознае кога средството останува во опсегот или излегува надвор од него. За да развиете ефективна стратегија за влез/излез за тргување, треба да размислите за деталите на вашата стратегија од логична и аналитичка перспектива.

За да се изгради ефикасна трговска стратегија користејќи бинарни опции, трговците можат да користат одредени алатки за да помогнат во стекнување предност. Овие ресурси обезбедуваат увид во пазарите и помагаат во процесите на донесување одлуки. Шаблони на графикони, услуги за сигнали, свеќници и технички показатели може да се користат за да помогнат во донесувањето одлуки кога станува збор за управување со инвестиции или тргување. Калкулаторот на точка на вртење е одлична алатка за трговците кои сакаат да ја користат стратегијата за тргување TOUCH, бидејќи може да донесе многу добри резултати. Едноставен е за употреба и им дава предност на трговците. По изборот на стратегија, алатките како овие можат да ни помогнат да разбереме како да одредиме соодветно време на истекување. Ова е неопходен чекор во секој успешен процес на бинарни тргување.

Разбирање на времето на истекување

Тргувањето со бинарни опции е многу зависно од времето на истекување. Секоја трговија мора да биде завршена во одреден временски период за да може договорот да биде валиден. Следствено, од суштинско значење е ефективно да се управува со времето на истекување. Можно е да се биде успешен во тргувањето со бинарни опции без употреба на временски ограничувања. Со тргувањето нагоре/долу, нема да го знаете исходот додека тргувањето не истече. Одредени типови на тргување со бинарни опции, како што се компонентите OUT и TOUCH на тргувањето со висок принос допир или допир/без допир, може да се завршат пред да достигнат зрелост за да се одреди исходот од трговијата. Ако трговецот се обложи дека средството ќе допре или ќе надмине одредена штрајк цена пред истекот, и тоа го прави, трговијата се прекинува веднаш штом ќе се постигне целта и трговецот ќе заработи профит.

Ако трговецот не е запознаен со поставувањето на точните времиња/датуми на истекување, нивната стратегија за тргување со бинарни опции треба да се фокусира на занаети кои не се целосно зависни од точноста на датумот на истекување. На овој начин, грешките нема да им наштетат на занаетите и стратегијата може да остане профитабилна.

Со диференцирање помеѓу занаети кои не се толку зависни од датумите на истекување и оние што се, можете подобро да го разберете типот на стратегија што би требало да ја примените. Ова помага во донесување информирани одлуки и овозможува поповолно тргување.

Разбирање на однесувањето на средствата

Тргувањето со бинарни опции обединува различни средства од различни категории на еден пазар. Важно е да се забележи дека овие средства се однесуваат различно едни од други. Некои финансиски инструменти може да бидат прилично нестабилни, што резултира со големи промени во цената во рок од еден трговски ден. Пример за овој тип на испарливи средства се биткоинот и криптовалутите. Одредени средства со бинарни опции се достапни за тргување само во одредени периоди од денот, како што се берзанските индекси. Ова значи дека не можете да ги купувате или продавате 24/7. Важно е да знаете кога овие средства се достапни за да можете соодветно да го планирате вашето тргување. Катализаторите на драстичното поместување на берзанските индекси се разликуваат од оние што ги поттикнуваат промените во стоките и валутите. Затоа, не може да се претпостави дека се исти. Секое средство има свои карактеристики и нема две инвестиции кои реагираат на промените на пазарот на ист начин. Затоа, важно е да се оцени секој инструмент поединечно кога се донесува одлука за инвестирање.

Со цел да се смисли успешен план за тргување, неопходно е длабинско знаење за тоа како се однесуваат средствата. Како трговец, од суштинско значење е да го истражите однесувањето на средствата, да ги разберете основните и техничките показатели кои ќе имаат влијание врз однесувањето на средствата и варијациите на трошоците и да изградите ефективна стратегија за тргување за тоа средство.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

error: This content is protected !!