Бинарни опции за биткоин

Инвестирањето во бинарни опции преку Биткоин брзо еволуираше во една од најдискутираните и најпрофитабилните форми на интернет инвестиции во последниве години. Ова искачување до слава се случи во текот на релативно краток временски период. Вреди да се одбележи да се земе предвид, од перспектива на тргување со бинарни опции, фактот дека вредноста на биткоинот претрпува значителни флуктуации за разлика од другите валути (обично УСД) практично од минута во минута. Тоа е затоа што вредноста на биткоинот е исклучително нестабилна. Долгорочните можности, како што се стекнување валути или користење на договори за разлика, исто така треба да се размислат како дел од процесот на донесување одлуки.

Contents

Брокери за бинарни опции за биткоин

Брокер Макс. Исплата мин. Депозит Бонус Рејтинг Бесплатна демо Официјална веб страна
Quotex logo 98% исплата 10$ мин. Депозит 70% бонус Оценка 5/5 Достапно демо Посетете го Брокер
IQCent logo 95% исплата 20$ Мин. Депозит До 200% бонус Оценка 4,5/5 Достапно демо Посетете го Брокер
IQ-Option logo 95% исплата 10$ мин. Депозит Нема бонус Оценка 4,5/5 Достапно демо Посетете го Брокер
Pocket-Option logo 92% исплата 50$ Мин. Депозит 50% бонус Оценка 4,4/5 Достапно демо Посетете го Брокер
Binarycent logo 95% исплата 250 $ Мин. Депозит До 200% бонус Оценка 4,3/5 Достапно демо Посетете го Брокер
RaceOption logo 95% исплата 250 $ Мин. Депозит До 200% бонус Оценка 4,3/5 Достапно демо Посетете го Брокер
Spectre AI logo 90% исплата 10$ мин. Депозит Нема бонус Оценка 4,2/5 Достапно демо Посетете го Брокер
binary.com logo 90% исплата 10$ мин. Депозит Нема бонус Оценка 4,1/5 Достапно демо Посетете го Брокер

Се поголем број брокерски компании сега се на одборот за прифаќање на Биткоин и други форми на криптовалути како алтернативи за депозит. Овој тренд се очекува да продолжи и во блиска иднина. Шпекулантите сега можат да депонираат и повлекуваат криптовалути како што се Биткоин, Етереум и Лајткоин. Ова отвора нови можности за тргување за нив. Оваа акција е преземена со цел да се постигне горенаведената цел. Копајте подлабоко овде за да дознаете повеќе

Основите зад инвестирањето во бинарни опции со користење на биткоин

Тргувањето со бинарни опции на Биткоин е споредливо со тргувањето со други форми на едноставни финансиски договори, со исклучок што вклучува обложување на потенцијалната вредност на дигиталната валута која моментално е највредна во светот. Тргувањето со Биткоин бинарни опции е слично на тргувањето со други форми на едноставни финансиски договори.

Во моментот кога договорот повеќе не е валиден, има само два исхода кои се дури и донекаде можни: или успех или неуспех.

Ако се покаже дека вашата прогноза била неточна, на платформата за тргување и е дозволено да ги задржи парите што првично сте ги ставиле во трговијата.

Ако, од друга страна, вашето предвидување се покаже како точно, ќе добиете поврат кој е дополнителен на износот што првично сте го придонеле како награда.

Поради високиот степен на нестабилност и непредвидливост на Биткоин, тој им нуди на инвеститорите почетници потенцијално профитабилна инвестициска можност. Ова се должи на огромните потенцијални награди кои се достапни за оние кои се способни правилно да ја предвидат насоката во која ќе се движи пазарот на Биткоин. Оние кои се способни да го направат тоа имаат предност во однос на другите инвеститори.

Постојат многу видови на договори за бинарни опции

Клиентите на неколку од водечките брокери и берзи за тргување со бинарни опции со користење на Биткоин ќе имаат можност да избираат од различни договорни избори понудени од брокерските куќи и берзите. Начинот на кој се справувате со вашите средства и портфолиото што сте го составиле, на крајот, ќе одреди дали производот одговара или не на вашите барања.

Трговијата нагоре/надолу, која често се нарекува висока/ниска трговија, е наједноставниот тип на договор што е достапен. Покрај тоа, има неколку различни имиња. Кога ќе помине времето на истекување, сè што прават шпекулантите е да се обложуваат дали цената на Биткоин ќе биде поголема или пониска од моменталната пазарна цена.

Опцијата „Допир/Без допир“ е тип на опција во која купувачите и продавачите се обложуваат дали цената на Биткоинот ќе достигне одреден ценовен опсег или повисок или понизок од цената по која моментално се тргува на пазарот. Овој опсег на цени може да биде или повисок од цената по кој моментално се тргува на пазарот или понизок. „Допирот“ е она што иницира итно предавање на сопственоста на опцијата на купувачот.

Со користење на опциите Влез/Излез, кои се познати и како Опсег или Граница, имате можност да наведете максимален и минимален број за границата. Трговците шпекулираат дали цената на Биткоинот ќе се затвори во дозволениот опсег до моментот кога ќе дојде до заклучок периодот на договорот.

Договорот Ladder е доста споредлив со договорот нагоре/надолу; сепак, наместо да се задоволува со единствена цена, брокерот одлучува за опсег на вредности кои можат да бидат или повисоки или пониски од моменталната пазарна цена. Договорите за скалила се многу популарни во финансиската индустрија. Вашата потенцијална добивка ќе се зголеми правопропорционално со степенот до кој вашата зона на удобност отстапува од цената по која е завршена најновата трансакција. Бидејќи е добро прилагоден за средства кои прикажуваат значителни нивоа на нестабилност на цените и генерира принос што рутински е поголем од 100%, овој производ ќе биде од особен интерес за трговците со криптовалути. Причината за ова е што е добро прилагоден за средства кои покажуваат значителни нивоа на нестабилност на цените.

Избори помеѓу два различни исходи, или бинарни или зависни од моменталната цена на биткоинот.

Кога станува збор за светот на бинарните опции на Биткоин, не секој брокер и размена се прави еднакви. Некои се подобри од другите. Во светло на ова, постојат неколку фактори кои треба да се земат предвид…

За да се забрзаат работите, можете ли да ми кажете каде можам да добијам договори за Bitcoin кои обезбедуваат највисоки исплати и најголеми потенцијални добивки? И која е најниската можна сума што може да се одложи како аванс на куќа? Ако фирмата им дозволи на потенцијалните клиенти да отворат сметка со само десет долари во неа, постои голема шанса тие клиенти да бидат позаинтересирани да прават бизнис со таа компанија.

Треба да бидете внимателни да потврдите дека веб-локацијата нуди широк спектар на алтернативи и за правење депозити и за повлекување пари од вашата сметка. Ова е нешто што треба да го проверите пред да ја користите веб-страницата. Исто така, постојат некои компании и организации кои се подготвени да платат во биткоин.

Регулаторниот статус на онлајн брокерот е дополнителен фактор што треба да се земе предвид. Во економски плодните полиња како што се бинарни опции и криптовалути, нема недостиг од измамници.

Како последица на ова, од витално значење е да изберете компанија која е овластена од признат финансиски регулатор како што е Комисијата за хартии од вредност на Кипар (CySEC), за да бидете сигурни дека можете да ги инвестирате вашите пари таму без да се грижите за тоа. се става во опасност.

Техничките трговци кои бараат платформи кои се едноставни за употреба треба да сметаат дека е важно што платформите за тргување се достапни и на мобилни уреди покрај десктоп компјутерите.

Како заклучок, постојат одредени фирми кои обезбедуваат примамливи стимулации за нови клиенти, но има само неколку од овие бизниси. Новите потрошувачи имаат потенцијал да се квалификуваат за широк спектар на промоции, вклучувајќи бесплатно тргување со пари и враќање на готовина, меѓу другите примамливи понуди. Бидете сигурни дека сте се запознале со сите услови и услови, особено оние што се однесуваат на повлекувањата, пред да продолжите и да отворите сметка.

Изработка на план за акција

Ќе ви треба стратегија ако сакате да бидете успешни во тргувањето со бинарни опции базирани на Биткоин и да остварите постојан профит.

Од клучно значење за инвеститорите во вредност е внимателно да го следат пазарот за вести за клучни настани, како што е воведувањето построги правила за употреба на криптовалути или објавувањето на намерата на организацијата да го прифати Bitcoin како плаќање.

Ако сте свесни дали цената на Биткоинот ќе оди нагоре или надолу, ќе имате подобра идеја за тоа во кој договор да инвестирате. Тоа е затоа што ќе можете да ја предвидите насоката на пазарот.

Оние кои учествуваат во активноста на техничка анализа можат да дојдат до заклучок дека графиконите и индикаторите се најкорисните инструменти со кои располагаат. Најдоверливите платформи за тргување со бинарни опции за Биткоин, исто така, нудат интерактивни графикони со голем број различни алатки за дизајнирање и оценување на трансакциите. Со овие информации што ви се на располагање, ќе можете да го изберете договорот за бинарни опции што ќе ви обезбеди најголем поврат на инвестицијата, базирајќи го вашиот избор на моделите и трендовите што сте ги виделе.

Демо сметките се најдоброто место за тестирање и анализа на стратегија за тргување пред да се префрлите на вистински пари. Ако го следите овој курс на дејствување, ќе имате шанса да ги ставите на тест вашите претпоставки и да направите прилагодувања на вашиот план пред да посветите какви било вистински пари на претпријатието.

Трето, датумот на истекување и штрајкната цена на опцијата.
Можете да генерирате груба проценка на потенцијалните профити или загуби кои се поврзани со договорите за бинарни опции на Биткоин.

Сепак, може да биде предизвик за почетниците да изберат соодветна цена за штрајк и датум на истекување за нивните опции. Ако сакате да го максимизирате износот на пари што можете да го заработите, а истовремено да го минимизирате износот на ризикот што го преземате, најуспешната техника е да се намалат целите кои имаат најголема веројатност да се постигнат. Методологијата што ќе ја засновате евалуацијата на Чекор 2 треба да биде онаа што ја нуди појдовната точка за оваа анализа.

Се препорачува оние кои немаат искуство со бинарни опции за Биткоин да ја започнат својата трговска кариера со директен договор нагоре/надолу. Овие договори се оние со најмалку компликации. Веднаш штом ќе бидете сигурни дека имате цврсто разбирање за основите на тргување со бинарни опции и собирање награди, може да напредувате кон тргување со посложени селекции на договори.

Внимавајте на сè и уверете се дека вратата е безбедно затворена.
Ако сакате да знаете дали сте победиле или изгубиле, можеби ќе треба да почекате до денот кога истекува договорот за да го дознаете одговорот. Од друга страна, другите договори ви обезбедуваат можност рано да излезете од договорот во случај пазарот да се движи против вас.

На сличен начин, ако пазарот се движи во ваша насока, можеби ќе сакате да размислите за намалување на загубите и прифаќање дел од вашиот профит во форма на готовина со цел да го максимизирате износот на пари што го внесувате. Ова се должи на фактот дека пазарот во моментов се менува во ваша корист.

Пред да започнете со постапката, од клучно значење е да ги разберете условите и условите на договорот. Алтернативите може да вклучуваат ограничувања и ограничувања кои мора да се исполнат во случај на предвремено раскинување, и важно е да се има предвид дека тоа може да биде случај.

Симулации за тргување За да станете експерт за бинарни опции на Биткоин, ќе треба да посветите голема количина на време и напор. За да ја постигнете оваа цел, сериозно размислете за искуствата што сте ги имале и барајте начини да ги подобрите вашите таленти. Учествувајте во табли за дискусија со инвеститори или барајте платформа која нуди социјално тргување со други луѓе. И двата од овие избори се отворени за разгледување.

Вежбањето без да се изложуваат на ризик вистински пари е можно со користење на бесплатна сметка за тргување со хартија, што е уште еден начин.

Заклучоци во врска со тргувањето со бинарни опции со биткоини

Ако сте заинтересирани да тргувате со основно дигитално средство, тогаш бинарните опции на Биткоин (BTC) се добар избор за да размислите. Тие нудат трансакција која е лесно разбирлива и која се чини дека има очигледни потенцијални предности за новодојденците во секторот.

Дигиталната валута која сега ја држи разликата дека има најголема пазарна вредност се карактеризира со висок степен на нестабилност, што значи дека постои значителна можност да се постигне монетарен успех со тргување со неа. Пред да започнете со тргување, неопходно е да се регистрирате кај реномиран брокер и да ја поставите вашата сметка кај него. Ова може да се заврши толку брзо колку што дозволува времето.

Вовед во Биткоин

Употребата на бинарно станува сè пораспространета, а феноменот Биткоин може да се види во секој регион на планетата. Поради екстремната непредвидливост на девизниот курс за дигиталните пари, тоа е совршено средство за бинарно тргување, кое може да повлекува било кој временски период. Како последица на широката употреба и репутација на валутата, таа рутински се искористува во измамнички шеми и други форми на лошите страни. Како резултат на ова, треба да го тргувате со голема претпазливост и да ги ограничите вашите деловни зделки на реномирани брокери, како што се оние што ги обезбедуваме на binaryoptions.net.

Треба да имате барем фундаментално познавање и со тргувањето со Биткоин и со бинарни опции пред да започнете со тргување. Ова е предуслов за почеток. Биткоините се единици на дигитални пари кои може да се разменуваат за стоки и услуги на кое било место што прифаќа плаќања со Bitcoin. Биткоините се создадени од Сатоши Накамото и се деноминирани во битови. Биткоини, во нивната најелементарна форма, се идентични со другите форми на дигитална валута во секој друг поглед. Тие беа дизајнирани да го олеснат вклучувањето во меѓународната трговија без да се бара помош од централна банка или наметнување провизии за трансакции кои беа неразумно високи. Тоа беше овозможено со создавањето на овие институции. Користејќи софистициран криптографски алгоритам, операцијата „рудник“ додава вредност на монетите што се произведуваат. Терминот „рударство“ повремено се користи за да се однесува на оваа постапка кога се разговара за криптовалути. Овие форми на дигитални пари се „минирани“ (создадени) од рудари, кои често се искусни компјутерски оператори. Рударите се одговорни за процесот. Програмата ги „минира“ монетите со темпо што е ограничено со цел да се зачува вредноста на валутите со ограничување на стапката со која може да се „минираат“ новите монети. Фактот дека монетите може да се купуваат, продаваат и тргуваат веднаш штом ќе се симнат од производната линија е показател дека пазарот за тие валути постојано се шири. И покрај фактот дека тие не се законски прифатени од ниту една од големите светски сили, биткоините нашироко се користат како средство за размена за монетарни трансакции и меѓународна трговија низ целиот свет.

Дури и во последните години, релативно мал број брокерски фирми всушност понудија тргување со Биткоин како опција за нивните клиенти. Така беше и во последниве години. Во овој момент, треба да се направи спротивното од она што треба да се направи. Во моментов е достапен за тргување со Bitcoin преку голем број брокери, покрај тргувањето со други, помалку познати криптовалути како што се Ethereum и Litecoin, кои исто така може да се тргуваат преку овие брокери. Овие брокери може да ги најдете со пребарување на интернет. Како директен резултат на овој развој, трговците кои се заинтересирани да најдат брокер кој го поддржува тргувањето со криптовалути сега имаат широк спектар на опции на располагање. Ако вашиот сегашен брокер веќе не ја нуди оваа услуга, ќе треба да побарате на друго место брокер кој може да ги задоволи вашите барања доколку тие веќе не се исполнети.

Биткоини складирани во паричник.

Ви треба нешто наречено „паричник“ што го чува Биткоин за да купувате и продавате биткоин. Паричниците се достапни на интернет (наместо само да се шпекулира за цената). Вашите виртуелни пари треба да ги задоволат највисоките барања и за безбедност и за транспарентност бидејќи се чуваат во паричници. Ова е неопходно поради природата на складирањето.

Користењето на услугата Bitmex, која може да се добие на интернет, е нешто што силно препорачуваме да го правите.

Основата за успешно инвестирање и тргување со биткоин

Некои напредни брокери го видоа потенцијалот за пазарна ниша за Bitcoin и бинарни опции, и како последица на тоа, тие развија стратегии за тргување кои ги мешаат двете средства. Овие брокери, исто така, забележаа потенцијал за пазарна ниша за бинарни опции. Кога станува збор за тргување со бинарни опции засновани на Биткоин, во суштина постојат два различни начини што може да се следат. И двата од овие пристапи се дискутирани повеќе подолу. Првата можност е да се спроведат сите деловни трансакции користејќи само биткоини како средство за размена. Втората опција вклучува користење на самиот Биткоин како колатерал наместо конвенционални средства како злато или недвижен имот.

Примената на биткоинот како средство за размена Во споредба помеѓу стандардната валута и златото
Биткоинот ќе се користи како средство за размена, а трансакциите ќе се одвиваат на финансиските пазари помеѓу купувачите и продавачите на основните средства. Овие трансакции ќе се вршат во биткоин. Тие, на пример, може да тргуваат со валутен пар EUR/USD во моментот кога е планирано да истече опцијата и да дебатираат дали да стават коцка за зголемување на вредноста или пад на вредноста. Тие ќе бидат вратени во Биткоин наместо во поконвенционални валути како што се американскиот долар или еврото, во случај трансакцијата да биде успешна.

Ако сте како поголемиот дел од луѓето, веројатно се чешате со главата и се прашувате зошто некој би сакал да го прифати биткоинот како плаќање кога плаќањата во долари историски била опцијата што била наједноставниот и најпрактичен избор. Надоместоците за трансакција поврзани со користење на Биткоин се далеку поевтини од оние поврзани со користење на која било друга форма на опција за плаќање преку Интернет. Ова е главната предност на користењето на Биткоин. Биткоинот беше развиен специјално со цел да се постигне оваа цел, со идејата за намалување на трошоците поврзани со правење деловни трансакции преку Интернет. Кога се користи Биткоин, нема обврска да се плаќа каква било форма на провизија за трансакција бидејќи нема банки или други регулаторни агенции вклучени во трансакциите. Ова ја елиминира потребата да се плати каков било вид надомест.

Овие се добиени со размена на биткоини.

Можноста дека трговците би можеле да ги додадат своите имоти во Биткоин со тргување со бинарни опции со Биткоин е голем поттик за трговците да користат Биткоин во овој тип на тргување. Биткоинот е сопствена автономна валута, а неговата вредност во однос на доларот се менува според понудата и побарувачката на пазарот во секое време. Можно е трговецот да избере да ги означи сите трансакции во Биткоин како начин да се заштитат од нестабилноста на цените на Биткоин и да го зголемат своето богатство преку тргување. Овие предности се достапни како резултат на барањето на Биткоин да се евидентира секоја трансакција.

Меѓутоа, од витално значење е да се има предвид дека овој специфичен вид на тргување може да се преземе само со бинарни брокери кои прифаќаат Биткоин. Ова е единственото ограничување за тоа кој може да се вклучи во оваа форма на тргување. Да се изрази на друг начин, многу малку брокери за бинарни опции се квалификувани да се категоризираат како такви бидејќи не ги исполнуваат сите барања.

Биткоинот како средство за тргување со бинарни опции

Исто така, постои можност да се вклучите во тргување со бинарни опции, при што Bitcoin функционира како основно средство во овие трансакции. Како што веќе беше кажано, трансакциите со биткоини се одвиваат на онлајн пазари познати како „размена“. Овие размени се нарекуваат „размени“. Подемите и падовите во неговата вредност во однос на американскиот долар се директно поврзани со износот на интересот што постои за негово купување.

На пример, инвеститорите кои изгубиле доверба во еврото како резултат на финансиската криза што се случи на Кипар во 2013 година, ги префрлија своите пари во биткоин. Ова се случи како директен резултат на кризата што се случи на Кипар. Во последно време, цената на еден биткоин се искачи на ниво кое е приближно еквивалентно на онаа на една унца злато. Ова неочекувано зголемување на побарувачката е првенствено одговорно за поголемиот дел од ова зголемување. Договорите за бинарни опции кои се поврзани со вредноста на Биткоинот неодамна станаа достапни за купување од голем број бинарни брокери како одговор на нестабилноста на цената на Биткоинот. На трговските платформи на големо мнозинство бинарни брокери, со Биткоин се тргува на речиси идентичен начин како и секое друго основно средство. Ова е случај иако Биткоин е децентрализирана дигитална валута.

Депонирајте и тргувајте со помош на криптовалути

Клиентите на некои брокерски куќи сега можат да прават депозити во овие компании користејќи биткоин. Поради ова, сега е поедноставно за бизнисите да прифатат Биткоин, да го користат за извршување трансакции и да прифаќаат плаќања направени со помош на Биткоин. Во овој сектор, брокерот со најдобра репутација и најголем кредибилитет е BinaryCent. Bitcoin, Ethereum и DASH се само некои од петнаесетте различни дигитални валути кои може да се користат како опции за депозит. Bitcoin, Ethereum и DASH се меѓу најпопуларните од овие опции.

Најчесто поставувани прашања

Можете ли да ги запрете бинарните опции на Биткоин пред истекот?

Ако сакате да излезете од вашите трансакции порано отколку што вообичаено би биле, неколку берзи ќе ви дозволат да го направите тоа ако го побарате од нив. Од друга страна, се соочувате со опасност да пропуштите можна добивка, која можеше да биде ваша. При утврдување на износот на загубата или компензацијата на клиентот, брокерите обично го земаат предвид степенот до кој основната цена се променила во текот на трансакцијата.

Дали бинарните опции на Биткоин имаат такси?

Во многу случаи, брокерите остваруваат профит или од парите што ги изгубиле нивните клиенти или од провизијата што е веќе утврдена. Корисниците на некои од достапните опции може да подлежат на дополнителни такси за неактивност покрај таксите специфични за платформата, како што се оние за депозити и повлекувања. Овие такси може да бидат наметнати од некои од достапните опции.

Колку високи се таксите при тргување со бинарни опции за биткоин?

Трошоците што различни компании ги бараат за нивните услуги може многу да варираат. Ако барате брокер за работа, треба да изберете само оној чија цена е целосно отворена и искрена пред да се придружите со него. Проверете ги компаниите за бинарни опции на Биткоин што ви ги предложивме ако барате алтернатива што нема да стави огромно влијание во вашите финансии.

Кои се предностите на тргувањето со бинарни опции за биткоин?

Тргувањето со бинарни опции за биткоин е едноставно. Во суштина, на вас останува да прогнозирате дали ќе има зголемување или намалување на цената во однапред одреден временски период. Дури и најкомплицираните договори се напишани на јазик што е доволно лесен за да се разбере дека дури и почетник може да ги дешифрира. Иако постојат неколку различни видови договори, дури и најкомплицираните се лесни за разбирање. Кога ќе се приклучат на трговска сметка со вистински пари, новите клиенти можат да ги искористат предностите на бонусите за пријавување понудени од различни различни брокери. Како заклучок, оние кои имаат апетит со висок ризик имаат подобар потенцијал да профитираат во голема мера од извонредната флуктуација на цената на Биткоин. Тоа е затоа што таквите лица имаат поголема толеранција за ризик.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

error: This content is protected !!