Opsionet binare: Udhëzuesi i plotë për tregtimin e opsioneve

Ndërmjetësi Maks. Pagesa Min. Depozitë Bonus Vlerësimi Demoja falas Faqja zyrtare e internetit
Quotex logo Pagesa 98%. 10 $ Min. Depozitë 70% bonus Vlerësimi 5/5 Demoja e disponueshme Vizitoni ndërmjetësin
IQCent logo Pagesa 95%. 20 $ Min. Depozitë Bonus deri në 200%. Vlerësimi 4.5/5 Demoja e disponueshme Vizitoni ndërmjetësin
IQ-Option logo Pagesa 95%. 10 $ Min. Depozitë Asnjë bonus Vlerësimi 4.5/5 Demoja e disponueshme Vizitoni ndërmjetësin
Pocket-Option logo Pagesa 92%. 50$ Min. Depozitë 50% bonus Vlerësimi 4.4/5 Demoja e disponueshme Vizitoni ndërmjetësin

Nëse doni të bëni mirë tregtimin e opsioneve binare si fillestar, është thelbësore të mësoni sa më shumë që të jetë e mundur duke qëndruar gjithashtu të përulur. Ju duhet të jeni të durueshëm dhe të kuptoni se do t’ju duhet kohë për të arritur atje ku dëshironi në fushë. Shumë tregtarë të rinj e shohin zhgënjyese kur bëjnë humbje gjatë tregtimit të opsioneve binare, por ata mund të fitojnë lehtësisht një monedhë duke marrë disa mësime të rëndësishme të nxjerra nga tregu që herët. Me durim dhe një qasje strategjike, do të jeni në gjendje të fitoni fitime të qëndrueshme. Mund të jetë mirë të mos lejoni që emocionet tuaja të pushtojnë dhe përpjekja për të mos devijuar nga strategjia juaj tregtare mund të jetë shumë e dobishme.

Contents

Udhëzues i plotë për tregtimin e opsioneve binare

Procesi i tregtimit të opsioneve binare mund të ndahet në katër hapa:

  • Ju do të dëshironi të zgjidhni një aktiv që mendoni se ia vlen të tregtoni me opsione binare.
  • Vendosni për “Kohën e skadimit” – sa kohë do të jetë e hapur tregtia juaj quhet “Koha e skadimit”
  • Për të vendosur se cilin opsion dëshironi të zgjidhni do t’ju kërkojë të zgjidhni opsionin “LARTË” ose “POSHTË”.
  • Përcaktoni sa para do të investoni në transaksion.

Pasi transaksioni të përfundojë, tregtimi fillon dhe tregtarët nuk kanë zgjidhje tjetër veçse të presin derisa të dinë rezultatin e tyre përfundimtar.

Çfarë është tregtimi i opsioneve binare?

Tregtimi binar është një lloj tregtimi opsionesh ku tregtarët spekulojnë mbi lëvizjen e ardhshme të çmimit të një aktivi. Ata nuk duhet të blejnë gjënë e vërtetë, ata vetëm duhet të hamendësojnë nëse një monedhë ose indeks do të rritet ose ulet përpara kohe. Në këtë lloj tregtimi, ju do të futni një strategji që përcakton vlerën e pritur të arit në një bazë afatgjatë. Ekzistojnë dy metoda për përcaktimin e këtyre çmimeve afatgjatë: përzgjedhja e drejtimit dhe kthimi mesatar. E vetmja gjë që kërkohet është të vendosni para në parashikimin tuaj dhe të prisni për rezultatet. Ju nuk keni pse të blini shufra ari apo ndonjë material tjetër për këtë proces, gjithçka është shumë e thjeshtë.

Opsionet binare u bënë shpejt një nga tregjet më të njohura për tregtimin financiar pasi ishte e lehtë për t’u kuptuar dhe tregtuar duke i përdorur ato. Opsionet binare të tregtimit u ofrojnë tregtarëve fitime të shpejta që mund të përputhen me mënyrën se si mund të kishit parashikuar se do të shkonte strategjia juaj. Ai u jep atyre mundësinë për të bërë një fitim në parashikimet e drejtimit të çmimeve. Për të fituar para me opsione binare, gjithçka varet nga përcaktimi i saktë i lëvizjes së çmimit të një tregu ose aktivi të caktuar për një periudhë të caktuar kohore.

Tregtarët duhet të jenë tepër të kujdesshëm, duke kuptuar se ata mund të humbasin shumën e parave që vënë në strategji në tregtimin e opsioneve binare. Kur bëhet fjalë për tregtimin konvencional, humbja e 100% të investimit tuaj është shumë e rrallë. Tregtari ka të ngjarë të ketë në dorë një pjesë të investimit të tij fillestar nëse tregton në tregun tradicional, megjithëse aktivi që ai ka blerë është zhvlerësuar ndjeshëm.

Informacioni rreth opsioneve binare mund t’ju ndihmojë të bëheni të suksesshëm në tregtimin e tyre. Nëse është hera juaj e parë, mos u shqetësoni, gjeni kohë për të edukuar veten në këto tregje të reja dhe për të mësuar se çfarë i bën ato kaq të njohura për njerëzit. Tregtimi i opsioneve binare është një investim spekulativ që mund të jetë ose fitimprurës ose jo. Blerësit e mundshëm spekulojnë nëse një aktiv do të tregtohet më i lartë apo më i ulët gjatë një periudhe të caktuar kohe, dhe nëse ndodh, blerësi merr fitimin. Një opsion “THIRRJE” mund të përdoret nga një tregtar për të spekuluar se një aktiv do të rritet. Një opsion “PUT” mund të përdoret nga një tregtar për të spekuluar se aktivi do të ulet.

Për të fituar para në një porosi për opsionin e blerjes gjatë skadimit, çmimi i aktivit bazë duhet të rritet dhe të jetë më i lartë se çmimi i ushtrimit të atij opsioni. “Që tregtari të fitojë para në ‘POSHT’, atëherë çmimi i aktivit bazë duhet të jetë më i ulët se çmimi i goditjes në skadencë.” Kjo është ajo që duhet të dini për opsionet binare kur tregtoni për jetesën. Çmimi i goditjes, i njohur gjithashtu si çmimi i ekzekutimit, përcaktohet nga niveli i vlerës së aktivit themelor kur tregtari blen opsionin binar.

Çmimi i goditjes, i njohur gjithashtu si çmimi i ekzekutimit, përcaktohet nga niveli i vlerës së aktivit themelor kur tregtari blen opsionin binar. Çmimi i goditjes mund të caktohet të jetë ose nën ose mbi çmimin aktual aktual të një aktivi bazë në një kohë të caktuar. Është e rëndësishme të theksohet se tregtarët duhet të marrin gjithmonë parasysh tolerancën e tyre ndaj rrezikut për të vendosur se sa afër zonës së tyre të synuar dëshirojnë që opsionet e tyre binare të ulen.

Tregtari mund të kuptojë fitimet e tij të mundshme, humbjet e mundshme dhe mesataren këtu përpara se të vendosë për një tregti.

Cilat janë strategjitë e opsioneve binare?

Tregtarët e opsioneve binare mund të jenë të suksesshëm duke u mbështetur në një strategji të besueshme. Këto strategji ndihmojnë në parashikimin e lëvizjes së një aktivi, duke i ndihmuar ata të maksimizojnë përfitimin dhe kthimin e tregtimit.

Përpara se të vazhdoni me një tregti, tregtarët e opsioneve binare duhet të bëjnë një analizë të detajuar financiare, e cila mund të jetë themelore, teknike ose të dyja. Tregtarët që e njohin mirë tregun e tyre kanë një shans më të lartë për të fituar.

Ekzistojnë strategji të ndryshme për tregtimin e opsioneve binare. Një strategji e rëndësishme është arritja e strategjisë më efikase. Disa strategji janë shumë të thjeshta dhe të lehta për t’u zbatuar, ndërsa të tjerat mund të jenë më komplekse dhe kërkojnë shumë kohë.

Strategjitë e opsioneve binare

Trendi tërheqës

“Kapja e trendit” është një term joformal që është përdorur për t’iu referuar blerjes dhe shitjes së opsioneve binare në mënyrë që të përfitohet nga valët e tendencave dhe mundësive afatshkurtra. Është e rëndësishme të theksohet se termi i referohet vetëm tendencave mini dhe jo tendencave afatgjata

Asetet mund të përjetojnë luhatje ose tendenca të rëndësishme gjatë një periudhe të shkurtër kohore bazuar në lajme dhe ngjarje si raportet tremujore të fitimeve, prezantimet e produkteve dhe shifrat mujore të punësimit. Këto tendenca shpesh janë jetëshkurtër dhe nuk duhet të mbështeten shumë në tregtimin afatgjatë. Nëse një trend vazhdon për orë ose ditë, përpiquni të futni tregti sa më shpejt të jetë e mundur pasi të fillojë trendi.

Nëse dëshironi të jeni një tregtar i suksesshëm i opsioneve binare, është thelbësore të monitoroni lajmet dhe tendencat e tregut në mënyrë që të përfitoni prej tyre. Ju duhet të jeni në gjendje t’i dalloni ato dhe të merrni vendime të zgjuara bazuar në to.

Strategjia e Kthimit

Tregtarët e opsioneve binare kanë strategji të tendencës dhe të kthimit. Kombinoni këto të dyja për të maksimizuar suksesin tuaj. Për të zbatuar të dy strategjitë së bashku, do të jetë e nevojshme që tregtari të ketë një sasi të caktuar njohurish tregtare. Tregtarët kanë përdorur grafikët për të parashikuar ndryshimin e tendencave për disa kohë tani. Kjo mund të jetë mjaft e dobishme, pasi i lejon tregtarët të bëjnë matje të sakta që ndihmojnë në përcaktimin nëse trendi do të ndryshojë së shpejti. Mund të përfitoni potencialisht nga ky trend kur fillon të kthehet në drejtim dhe të kundërt.

Cilat janë përfitimet e tregtimit të opsioneve binare?

Ka përfitime për të investuar në opsione binare në krahasim me metodat më tradicionale si blerja e aksioneve.

Fitimi më i shpejtë

Ndonjëherë, mund të duhet shumë kohë përpara se investitorët të bëjnë ndonjë fitim përmes tregtimit tradicional. Disa njerëz zgjedhin të zgjedhin alternativa më të shpejta dhe më të lehta. Një opsion binar është një strategji investimi që u siguron tregtarëve rezultate më të shpejta sesa strategjitë e tjera financiare si aksionet ose obligacionet. Megjithatë, ka disa që ofrojnë mundësi tregtimi deri në një vit. Këto intervale më të gjata shpesh përfshihen në opsionet “fundi i muajit” ose “fundi i javës”.

Fitimet dhe kthimet me potencial të lartë

Tregtimi binar ofron një mundësi të madhe për përfitime afatshkurtra dhe afatgjata. Në një investim tradicional, fitimet zakonisht fitohen për një periudhë më të gjatë kohore, si muaj apo vite. Në opsionet binare, tregtarët mund të tregtojnë shpejt me fitime të mundshme prej 98% të investimit të tyre. Ju mund të bëni një fitim duke tregtuar në opsione binare, por është e rëndësishme të theksohet se ju grumbulloni një sasi të madhe rreziku ndërsa e bëni këtë. Një investitor që investon 100 euro në tregtimin e opsioneve binare mund të marrë një shtesë prej 98 euro nëse është i suksesshëm. Ai mund të humbasë 100 dollarët e tij nëse e bën atë gabim.

Njohuri të mëparshme

Shumicën e kohës kur një tregtar shikon produkte të caktuara financiare, nuk ka asnjë mënyrë për të ditur saktësisht se sa do të fitojnë ose humbasin. Tregtimi i opsioneve binare është i ndryshëm. Tregtarët e dinë saktësisht se sa para mund të fitojnë nëse e bëjnë atë siç duhet dhe sa do të humbasin nëse nuk e bëjnë këtë. Kjo njohuri i lejon tregtarët të vlerësojnë lehtësisht rrezikun dhe shpërblimin e një transaksioni dhe të vendosin se sa të investojnë.

Qasja në tregun global në botë

Opsionet binare tregtohen nga aktivet globale që ekzistojnë në mbarë botën, të tilla si tregjet e aksioneve, monedhat Forex, mallrat dhe kriptovalutat. Kjo u ofron tregtarëve një shumëllojshmëri të gjerë mundësish tregtimi në tregje të ndryshme.

Tregtimi i opsioneve binare ka avantazhin e lejimit të tregtarëve të fitojnë para pavarësisht nga kushtet aktuale të tregut. Ata mund të zgjedhin aksione që janë në rritje ose në rënie.

Llojet e opsioneve binare

Është më e lehtë t’i referoheni emrave të tjerë për tregtimin e opsioneve binare. Tregtimi i opsioneve binare shpesh përshkruhet duke përdorur termat “Blej/Shit”, “LAT/POSHTË” dhe opsione “të larta/të ulëta”.

Megjithëse forma e mësipërme e tregtimit të opsioneve binare është më e popullarizuara, tregtarët me përvojë mund të përdorin gjithashtu opsionet binare “Touch/No Touch” për të përfituar nga lëvizjet e çmimeve dhe sjellja në trend. Këta tregtarë mbështeten shumë në grafikët dhe analizat për t’u dhënë atyre një tregues se si do të sillen asetet dhe do ta përdorin atë informacion në avantazhin e tyre.

Çfarë është një opsion binar i Thirrjes?

Opsionet binare të Thirrjes ose “Lart” janë kur vini bast se një aktiv i caktuar do të rritet në çmim në fund të periudhës së specifikuar të tregtimit. Nëse çmimi i një aktivi ose malli rritet gjatë periudhës së tregtimit, ju fitoni tregtinë dhe bëni fitimin e paracaktuar. Opsionet Call dhe Put janë saktësisht të kundërta.

Çfarë është një opsion binar PUT?

Opsionet binare PUT ose “Poshtë” janë kur vini bast se një aktiv i caktuar do të bjerë në çmim në fund të periudhës së specifikuar të tregtimit. Ju vendosni një opsion shitjeje binar kur vendosni të vendosni një bast mbi çmimin e një aktivi ose malli, i cili besoni se do të jetë më i ulët në fund të periudhës së përcaktuar të tregtimit, ku duhet ta paguani atë shumë nëse me të vërtetë rritet. Ju mund të tregtoni aktive me një opsion shitjeje. Nëse në fund të periudhës së përcaktuar të tregtimit, çmimi i aktivit tuaj është më i ulët, atëherë do të merrni pagesën tuaj të paracaktuar.

Llojet e ndryshme të aktiveve që mund të tregtohen

Opsionet binare janë aktive të tregtueshme që u mundësojnë spekulatorëve të përfitojnë nga rritja ose ulja e vlerës në një treg, siç është një monedhë. Këtu janë disa aktive të opsioneve binare të disponueshme:

Indekset

Indekset janë një mënyrë popullore për të investuar, pavarësisht nëse ato opsione janë në një aktiv themelor apo jo. Si shembull, indekset përdoren shpesh për tregtimin e opsioneve binare. Ka shumë bursa në mbarë botën, një indeks është përfaqësues i të gjitha aksioneve në këto tregje individuale të aksioneve. Indekset më të njohura të aksioneve në Shtetet e Bashkuara janë Dow Jones, NASDAQ dhe S&P 500. me tregtimin e opsioneve binare, ju mund të spekuloni nëse një Indeks do të rritet ose do të ulet.

Monedhat Forex

Shumë tregtarë të opsioneve binare preferojnë të blejnë opsione që kanë vlerat e 2 monedhave në raport me njëra-tjetrën. Tregtarët e opsioneve binare tregtojnë çifte monedhash në monedhat kryesore botërore dhe një gamë të gjerë monedhash. Tregtimi në Forex mund të jetë një treg shumë i paqëndrueshëm dhe e bën të vështirë ndjekjen e tendencave. Sidoqoftë, tregtarët ende mund të përfitojnë nga mundësia për të krijuar tregti të zgjuara që fitojnë shumë para në kohën e duhur. Vlera e një monedhe mund të ndryshojë shumë gjatë ditës bazuar në faktorë të jashtëm. Ata tregtarë që janë vazhdimisht të sintonizuar me lajmet dhe kanë aftësinë për t’iu përgjigjur shpejt dhe në mënyrë të përshtatshme këtyre ngjarjeve, do të kenë shumë më shumë gjasa të krijojnë një tregti binare të suksesshme dhe fitimprurëse në baza të rregullta.

Mall

Këto janë opsione binare, të cilat u japin tregtarëve një shans për të vënë bast mbi vlerën e mallrave të tilla si ari, argjendi, nafta dhe kafeja për shembull. Duke vendosur një bast, ndërmjetësi ju lejon të përfitoni nga luhatjet në këto tregje.

Ekzistojnë një shumëllojshmëri opsionesh binare që tregtojnë mallra të ndryshme, por shumica e njerëzve zgjedhin të tregtojnë metale si ari, argjendi ose bakri, mallra që lidhen me energjitë si nafta ose gazi natyror.

Mundësitë e aksioneve

Tregu i aksioneve ka qenë rreth e rrotull për një kohë të gjatë dhe ka qenë një sukses i madh për shumë tregtarë. Nëse jeni i ri në treg, atëherë tregtimi si një argëtim mund të jetë shumë argëtues, ndërsa nëse jeni më me përvojë në tregti, atëherë ky mund të jetë gjithashtu një biznes fitimprurës. Natyrisht, tregu i aksioneve është një vend i paqëndrueshëm dhe mund të jetë shumë i ndjeshëm ndaj opinionit publik. Për shembull, kur shumë investitorë menduan se do të humbnin paratë e tyre për shkak të fitores së Trump, çmimet e aksioneve ranë duke shkaktuar shumë investitorë në panik të shitjes.

Këshilla për tregtimin e suksesshëm të opsioneve binare

Nëse dëshironi të jeni të suksesshëm dhe fitimprurës si tregtar i opsioneve binare, ka disa rregulla që duhet të ndiqni.

Zgjidhni një ndërmjetës të mirë të opsioneve binare

Opsionet binare janë një opsion fitimprurës dhe popullor për tregtim. Megjithatë, zgjedhja e një ndërmjetësi të opsioneve binare mund të jetë e vështirë. Për të filluar, është më mirë të gjesh një kompani të mirë brokerimi. Një ndërmjetës i besueshëm do të jetë në gjendje t’ju ndihmojë me tregtimin e opsioneve binare.

Shijoni bonuset e tregtimit

Kur filloni tregtimin e opsioneve binare, mësoni të përfitoni sa më shumë nga një numër i bonuseve të regjistrimit që ofrohen. Ky bonus i ofruar nga ndërmjetësit e opsioneve binare i ndihmon tregtarët e rinj të marrin më shumë para për të tregtuar opsionet binare. Pas regjistrimit të tyre, ata do të marrin bonusin e tyre dhe do ta kreditojnë atë në llogarinë e tyre. Këto bonuse mund të përdoren nga tregtarët për të mbrojtur tregtarët e tyre me para reale dhe për të rritur mundësinë e tyre për të fituar fitim nga tregtia e tyre e parë.

Diversifikoni tregtitë tuaja

Me rritjen e tregtarëve të opsioneve binare, ka pasur një rritje të numrit të ndërmjetësve. Opsionet binare në internet po bëhen më të njohura, sepse ato janë më të lehta për t’u aksesuar dhe i lejojnë njerëzit të tregtojnë shpejt. Tregtimi i opsioneve binare mund të jetë i vështirë për tregtarët e rinj sepse është e vështirë të vendosësh se cili ndërmjetës është i duhuri për ta. Megjithatë, kjo po ndryshon me bumin e ndërmjetësve të opsioneve binare që ofrojnë veçori intuitive dhe shërbime shtesë emocionuese. Një nga mënyrat për të treguar se cili ndërmjetës është më i miri për ju është të shikoni nëse ai ofron shërbime brokerimi të përshtatura për nevojat tuaja.

Tregtimi i opsioneve binare me dalje të hershme

Ndërsa shumica e tregtimeve të opsioneve binare zgjasin një periudhë të caktuar kohore, mund të ketë disa që jo. Ky quhet opsion i daljes së hershme dhe mund të skadojë ose jo. Kur kjo ndodh, ju keni zgjedhjen për të ushtruar opsionin tuaj të daljes së hershme nëse dëshironi të përfundoni detyrën tuaj pa hyrë në një tregti tjetër me kompaninë. Kjo është një marrëveshje e ndërlikuar pasi ju mund të zvogëloni rrezikun duke dalë më herët, por nëse tregtia juaj është e suksesshme, është e mundur që tregtitë tuaja të performojnë më mirë nëse përfundon e gjithë periudha e tregtimit. Ju do të bëni një fitim më të ulët nëse zgjidhni të dilni më herët se sa nëse bëni tregti brenda afatit kohor.

Vendosni një kufi për tregtimin tuaj

Kjo pikë nuk mund të theksohet sa duhet, veçanërisht për fillestarët. Si një tregtar fillestar i opsioneve binare, duhet të siguroheni që të mos tejkaloni shumën e parave që fillimisht ishte vendosur si shuma totale e investimit tuaj. Nëse nuk jeni të kujdesshëm me tregtimin tuaj dhe nuk i kontrolloni emocionet tuaja, atëherë ekziston mundësia që të humbni atë që keni investuar në fillim të tregtimit. Fillestarët mund të bien lehtësisht në grackën e mbiinvestimeve, duke menduar se janë vërtet të mirë në tregtimin dhe fitimin e parave, por në realitet shumica e tyre do të përfundojnë duke humbur gjëra përpara se të zbulojnë se çfarë funksionon për ta.

Shmangni sugjerimet dhe thashethemet

Kërkoni këshilla dhe informacione të tjera të dobishme që mund të ndihmojnë në rritjen e ndërgjegjësimit tuaj në mënyrë që të merrni një vendim të arsimuar në lidhje me tregtimin e opsioneve binare. Rreziku do të jetë gjithmonë i pranishëm në tregtimin e opsioneve binare dhe si i tillë, asnjë strategji nuk mund të garantojë sukses çdo herë. Shumë investitorë të rinj tani përdorin metoda të analizës teknike për t’i ndihmuar ata të arrijnë me strategjinë e tyre tregtare. Ata investojnë kohën për të bërë një analizë të plotë të tregut dhe më pas marrin vendimin e tyre bazuar në atë informacion.” Kur bëhet fjalë për investimin, shumë njerëz kanë gjetur sukses përmes tregtimit të opsioneve binare. Është e rëndësishme të zgjidhni strategjinë tuaj që është më e përshtatshmja për Një mënyrë për të rritur gjasat e përfitimit financiar është duke krijuar një mjedis optimal për veten dhe qëllimet tuaja.

Kontrolloni emocionet tuaja

Jini të vetëdijshëm për emocionet tuaja dhe se si ato mund të ndikojnë në aktivitetet tuaja tregtare. Të qenit në kontroll të emocioneve tuaja është kritike për t’ju dhënë më shumë stabilitet.

Kënaquni me atë që po bëni

Kur tregtoni, nuk mund ta lini veten të mërziteni. E gjithë pika e tregtimit është të fitosh para dhe kjo kërkon një nivel të caktuar interesi. Nëse e gjeni veten të pa interesuar për opsionet e disponueshme, atëherë mund të jetë koha të shikoni asete të tjera ose të bëni një pushim nga tregtimi fare. Tregtimi mund të jetë argëtues dhe ju do t’i kushtoni më shumë vëmendje tregtive tuaja. Kjo ju ndihmon të merrni vendime më të mira strategjike, gjë që nga ana tjetër çon në fitime më të larta.

Sa para mund të fitoni përmes tregtimit të opsioneve binare

Produktet financiare mund të jenë të komplikuara për t’u kuptuar dhe shpesh janë të vështira për t’u përdorur, kështu që nuk është çudi që ato bëhen të papëlqyeshme për disa. Opsionet binare bazohen në një vendim po/jo, gjë që i bën ato një nga produktet më të thjeshta financiare për t’u tregtuar. Me opsionet binare, tregtarët mund të fitojnë midis 70% dhe 98% të fitimit në tregtitë e tyre. Ata e bëjnë këtë duke zgjedhur platformën online që zgjedhin, aktivin e interesit dhe kornizën kohore.

Shumica e tregtarëve të opsioneve binare zgjedhin të regjistrohen me një platformë që ofron kohë të shkurtra skadimi në tregti. Opsionet binare po bëhen gjithnjë e më popullore dhe ofrojnë një mundësi për të përfituar shpejt nga transaksionet tregtare. Ekziston një strukturë matematikore për tregtimin e opsioneve binare që e bën më të lehtë për tregtarët të jenë fitimprurës. Është e rëndësishme që ne ta kuptojmë këtë më mirë në mënyrë që të mund të krijojmë tregti të suksesshme më shpesh.

Këto kthime komplekse synojnë të rrisin fitimet e tregtimit dhe tregtimin e opsioneve binare duke gjeneruar këto kthime komplekse. Është e vështirë të përshkruhet se çfarë bën saktësisht një opsion binar, por kjo mund të tregohet duke përdorur shembuj. Le të themi se keni 5000 dollarë në llogarinë tuaj, pastaj përdorni 100 dollarë nga ato para për të hapur tregtinë në një platformë opsionesh binare. Fitimi do të ishte 90 dollarë. Nëse jeni të saktë në parashikimin tuaj dhe bëni një fitim, pagesa do të jetë 190 dollarë. 100 dollarë janë paratë tuaja të bastit dhe 90 dollarë janë fitimi juaj.

Në këtë shembull, tregtari që përditësoi saktë numrin e tregtimeve të tij gjatë gjithë periudhës dhe bëri 90% të tregtimeve të tyre fituese, pa një fitim. Ata që nuk vazhduan me tregtinë e tyre panë një humbje. Të dy tregjet financiare dhe opsionet binare përdorin konceptin e përbërë për të rritur fitimet për tregtarët. Përdoret gjerësisht në të dyja rastet, duke ofruar një mënyrë që tregtarët të përfitojnë pa shumë përpjekje në emër të tyre.

Tregtimi i opsioneve binare është shumë i popullarizuar sepse ekspozon vetëm rrezikun e aksioneve fillestare dhe fitimet e mëvonshme mbrohen. Kjo i lejon tregtarët të maksimizojnë fitimet e tyre në tregjet e opsioneve binare duke kufizuar rrezikun e tyre.

Ndërsa është e mundur që një tregtar të bëjë një milion dollarë fitime me opsionet binare, tregtimi nuk varet vetëm nga fitimet e përbëra. Tregtarët e suksesshëm do të duhet të mbështeten në aftësitë dhe njohuritë e tyre për tregjet e tyre dhe të mbeten fitimprurës me kalimin e kohës. Tregtarët gjithashtu duhet t’i kushtojnë vëmendje probabilitetit të tyre për të fituar kur bëhet fjalë për çdo tregti që duan të hapin. Kjo mund t’i ndihmojë ata të shmangin humbjen e kohës dhe parave dhe t’u japë atyre një mundësi më të mirë për sukses në të ardhmen. Tregtarët fillojnë me një shans 50% për të fituar çdo tregti në tregun e opsioneve binare.

Sidoqoftë, në opsionet binare, probabiliteti për të bërë parashikimin e saktë mund të ndryshojë. Kjo do të thotë që jo çdo investim që bëni do të rezultojë gjithmonë me fitim. Le të themi se dëshironi të fitoni një milion me tregtimin e opsioneve binare dhe do t’ju duhet të fitoni 14 tregti të njëpasnjëshme për të arritur rezultatin tuaj. Ju keni një shans 50 për qind për të fituar lojën, që e bën këtë probabilitet total të barabartë me 0,0019%.

Tregtarët që mbështeten në sistemet e sinjaleve rrisin shanset e tyre për të fituar nga 50 përqind në 70 përqind. Shanset tuaja për të fituar 14 tregti radhazi janë rreth 0.47%.

Gabimet në treg e bëjnë gjithnjë e më të vështirë tregtimin me fitim. Tregtarët duhet të marrin më shumë rrezik për të kompensuar probabilitetin e rritur. Në përgjithësi, do të duheshin 14 tregti të njëpasnjëshme për të pasur vetëm 0.5% mundësi për të arritur 14 tregti fituese – nuk ka të ngjarë të ndodhë shpesh. Ekziston një shans i vogël që profesionistët ta arrijnë këtë, por shanset për ta arritur atë janë dukshëm më të ulëta.

A mund të bëj jetesën e opsioneve binare të tregtimit?

Ndërkohë që është e mundur të jetosh me opsionet binare të tregtimit, duhet të kesh akses në shumë kapital fillestar në mënyrë që të jesh i suksesshëm. Teorikisht, tregtarët mund të investojnë në një sasi të vogël dhe të fitojnë fitime të mëdha, për sa kohë që ai ka një përqindje shumë të lartë fitimi. Ky investitor do të duhet të krijojë gjithashtu tregti me volum të lartë për të përfituar.

Tregtarët që nuk e kuptojnë tregun që quhen gjithashtu “tregtarët noob” nuk duhet të përdorin këtë qasje, pasi mund të përfundojnë duke përjetuar humbje të tepërta. Është e mundur të rritet fitimi duke tregtuar me një sasi të vogël kapitali dhe potencialisht, duke fituar më shumë para në të njëjtën periudhë kohore. Megjithatë, kjo ka të ngjarë të marrë shumë kohë dhe përpjekje dhe të kërkojë disa strategji të menaxhimit të rrezikut.

Edhe pse është e mundur të marrësh 100 dollarë, ta kthesh në 190 dollarë, e kështu me radhë, por rreziku është i lartë. Ju duhet të jeni të suksesshëm në tregtitë tuaja për përpjekje të njëpasnjëshme ose “humbni vlerën”, që do të thotë se do të jeni në gjendje të filloni përsëri nga e para. Rreziku për të bërë një humbje në disa tregti si tregtar është i lartë, kështu që ne nuk e rekomandojmë atë për fillestarët.

Të fitosh para në opsionet binare nuk është e lehtë, pavarësisht se sa kapital ke. Disa tregtarë investojnë kursimet e tyre në të ardhme, si dhe në tregjet e aksioneve ose në tregjet Forex. Shumica e investimeve mund të ofrojnë një kthim të madh, por nuk ka gjasa që dikush të fitojë 100% në baza vjetore. Kthimi i mundshëm mund të jetë i ndryshëm për konsiderata të ndryshme (siç janë normat e interesit dhe toleranca specifike ndaj rrezikut)

Tregtimi i opsioneve binare mund të jetë një mjet i mahnitshëm për të shtuar arsenalin tuaj të të ardhurave. Ju do të jeni në kontroll dhe do të merrni një rrogë në fund të çdo muaji. Ndryshe nga punët tradicionale, kur punoni me opsione binare, nuk ka asnjë garanci që do të paguheni gjithmonë.

Opsionet binare janë një metodë investimi ku fitimet që bëni varen tërësisht nga rezultatet tuaja tregtare. Nëse e bazoni të gjithë të ardhmen tuaj financiare në tregtimin binare, ka një shans të mirë që mund t’ju vërë nën presion dhe stres. Pa strategjitë e duhura tregtare, do të ishte e vështirë të jesh i suksesshëm në këtë fushë. Disa tregtarë të opsioneve binare i zë paniku kur tregtia nuk shkon në drejtimin që ata parashikuan, duke i bërë ata të humbasin para. Mund të ketë arsye të tjera se përse nuk funksionoi, por vërtet duhet të kuptoni se çfarë ndodhi në mënyrë që të ndaloni së reaguari dhe të filloni të jeni proaktiv. Përveç traumës emocionale, presioni shpesh i shtyn tregtarët të marrin vendime të paarsyeshme me pasoja negative.

Ne rekomandojmë tregtimin e opsioneve binare për të ndihmuar në krijimin e një rryme tjetër të ardhurash, por gjithmonë sigurohuni që të mos jeni hequr plotësisht nga ajo aktuale. Si fillestar, është më mirë të shmangni keqkuptimin e zakonshëm të “tregtimit si puna juaj e përditshme”, e cila mund t’ju bëjë të humbisni mundësi të mëdha.

Ju mund të siguroni jetesën me opsione binare dhe nuk do të duhet të shqetësoheni për mbarimin, duhet të konsideroni me kujdes përdorimin e tregtimit të opsioneve binare për të zhvilluar një rrjedhë të ardhurash dytësore. Ka shumë përfitime, duke përfshirë mundësinë për fleksibilitet me pagën tuaj fikse dhe një linjë stabiliteti në jetën tuaj

Tre gjëra që duhen marrë parasysh kur zgjidhni një platformë tregtare

Tregtimi i opsioneve binare mund të jetë në trend, por është në mes të një numri të madh agjentësh të rinj që hyjnë në treg. Të gjithë këta ndërmjetës e kanë bërë tregtimin e opsioneve binare edhe më konkurruese dhe kanë rritur volumin e mundshëm për fitim të mundshëm. Është e rëndësishme të zgjidhni ndërmjetësin e duhur sepse ka shumë ndërmjetës dhe platforma të dyshimta në treg. Gjetja e një ndërmjetësi me reputacion ju lejon të kufizoni rrezikun tuaj dhe të rritni kthimet e përgjithshme. Këta janë tre faktorët kryesorë që duhen marrë parasysh kur zgjidhni një platformë tregtare të opsioneve binare.

A është i rregulluar ndërmjetësi im i opsioneve binare?

Faktorë të ndryshëm duhet të merren parasysh kur zgjidhni një ndërmjetës, si për shembull nëse ndërmjetësi është një firmë e rregulluar dhe cilat janë kufijtë e tyre të tregtimit.

Të kuptuarit e rregullores së ndërmjetësit është çelësi për të bërë një zgjedhje të mirë. Shumë platforma do të tregojnë nëse ato janë të rregulluara apo jo, prandaj sigurohuni që të zgjidhni atë që i përshtatet nevojave tuaja.

Kënaqësi të konsumatorëve

Merrni kohë për të lexuar komente dhe rekomandime në internet. Kjo do t’ju ndihmojë të kuptoni nëse një ndërmjetës i caktuar është i besueshëm apo jo. Nëse lexoni pozitivisht për një ndërmjetës, është një ide e mirë të shikoni faqet e internetit të rishikimit dhe të shihni se çfarë mendojnë tregtarët për ndërmjetësin tuaj. Nëse gjeni dëshmi negative, është një ide e mirë të shmangni këtë ndërmjetës.

Numri i Aseteve

Përpara se të vendosni për platformën tuaj tregtare, merrni parasysh instrumentet dhe asetet e ndryshme financiare të disponueshme për tregtim. Është e rëndësishme që po investoni në një platformë që ofron shumë opsione. Kjo do t’i japë investimeve tuaja mundësinë për t’u rritur në vlerë dhe do t’ju ndihmojë të maksimizoni mundësitë tuaja të mundshme tregtare.

Brokerat e opsioneve binare

Ndërmjetësit kryesorë të opsioneve binare për tregtarët janë Quotex, IQCent, IQ Option, Pocket Option, Olymp Trade, Binary.com dhe Binomo.

Çfarë ka të re në lidhje me opsionet binare në 2023?

Brokerat e rinj të opsioneve binare

Investitorët po kërkojnë zgjidhje për të përmirësuar përvojat e tyre investuese dhe për të fituar më shumë kontroll. Brokerat dhe platformat tregtare që ofrojnë Copy Trading dhe Social Trading e bëjnë tregun më të aksesueshëm për investitorët e rinj. Investimi me një sistem të automatizuar si tregtimi algoritmik mund të lejojë që t’i ndahet më shumë kohë detyrave të tjera, të tilla si menaxhimi i portofolit tuaj të investimeve. Algoritmet, sistemet inteligjente dhe teknologjitë e tjera po lëvizin për të bërë praktikisht të gjithë punën e vështirë për të analizuar dhe menaxhuar vetë rrezikun. Në këtë listë do të shihni disa nga ndikimet më të mëdha për vitin e ardhshëm: si të qëndroni fitimprurës dhe të shmangni grackat në internet.

Sisteme më të sakta Auto Trading

Përdorimi i mjeteve për t’i bërë tregtitë më të përshtatshme ka qenë gjithmonë një trend në industrinë e investimeve, por disa ndërmjetës tani kanë zbatuar teknologji që automatizon më tej procesin. Robotët e tregtimit të inteligjencës artificiale po bëhen gjithnjë e më të popullarizuar muajt e fundit. Sot, këto shërbime kanë evoluar në sisteme plotësisht të automatizuara që mund t’ju ndihmojnë ta bëni ditën tuaj më efikase. Shërbimi ju ofron kënde të paracaktuara të hyrjes dhe daljes dhe një shumëllojshmëri modelesh grafikësh të zbatueshëm për t’u përdorur. Ju gjithashtu mund t’i personalizoni këto për t’iu përshtatur nevojave të llogarisë suaj. Pasi të keni mbaruar me këtë, thjesht “klikoni për të aktivizuar funksionin” dhe do të filloni të shihni rezultate. Në këtë skenar, parashikohet që deri në fund të vitit 2023, shumë mjete investimi të automatizohen plotësisht. Kjo mund të thuhet se përfaqëson një evolucion të madh në teknologjinë e tregtimit.

Fuqia e rrjeteve të tregtisë sociale

Një tjetër mjet i ri që kohët e fundit është bërë mjaft i popullarizuar është një shërbim shumë i ngjashëm me një rrjet social, por i dedikuar ekskluzivisht investimeve dhe tregtimit online. Tregtarët mund të krijojnë profile në këto faqe për të takuar tregtarë të tjerë. Tregtarët e tjerë ofrojnë sinjale, të cilat mund të jenë të dobishme për ju si fillestar në tregun financiar. Copy Trading është një lloj tregtimi në të cilin tregtarët ndanë informacionin e tyre tregtar mes tyre. Mund të bëhet me këto sinjale. Kjo do të thotë që ju mund të përsërisni operacionet dhe fitimet e kryera nga tregtari me përvojë në të njëjtën përqindje, në proporcion të barabartë me shumën tuaj të parave të investuara.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

error: This content is protected !!