Придружна програма за IQ Option

Филијалите имаат право да добијат 50% од нето приходот генериран од трговците од страна на брокерот. Во основа, филијалата добива половина од профитот што го генерира корисникот. Не е важно колку е голема или мала таа добивка – филијалата сепак ќе добие 50%.

Кога трговецот работи со брокер, клиентот добива 50 проценти од добивката што ја остварува брокерот од таа конкретна трговија. Поради ова, загубите на еден трговец не влијаат на приходот на друг трговец бидејќи добивката се пресметува посебно. Ова осигурува дека секој ќе добие правична оценка за нивните перформанси без оглед на надворешните фактори.

Contents

IQ Option CPA програма

Компанијата неодамна ја усвои програмата IQ Option CPA како дел од нивниот аранжман за соработка со партнери. Нивото на награда што може да го добие партнерот за објавување врски што ги насочуваат клиентите до главната веб-локација е помеѓу 35 и 165 долари. Врската потоа се објавува на релевантни онлајн платформи за да се привлечат клиенти. Придружните партнери имаат право да добијат дарежливи провизии до 165 УСД за секој трговец што го воведуваат и кој прави депозит.

Разложување и објаснување на придружната програма на IQ Option

Филијалата на IQ Option е една од најпрофитабилните, благодарение на нејзините дарежливи плаќања и постојано растечката база на корисници. За да стекнеме подобро разбирање за придружната програма, ќе ги разгледаме детално сите нејзини компоненти и аспекти. Секој елемент ќе се проучува поединечно за да се добие повеќе увид.

Статистика на контролната табла: Филијалите сè повеќе ја користат предноста на придружната контролна табла обезбедена од IQ Option за да ги рекламираат своите услуги како брокер. Овој интерфејс е примарна алатка што ја користат за да го направат тоа. Овде можете да ја проверите најновата статистика за упатување, која вклучува вкупен број на луѓе кои се регистрирале како последица на поединечни врски за упатување. Интуитивниот и добро структуриран распоред на податоците ја олеснува проверката, рационализирајќи го процесот на верификација. Можете лесно да ги следите вашите препораки и други клучни метрики од главната контролна табла. Овие податоци се секогаш ажурирани, така што имате пристап до најновите информации во секое време. Технологијата е многу напредна и обезбедува ажурирања на податоци во реално време за корисниците. Статистиката може да се подели на повеќе типови, како што се Датум, Посети, Единствени, Регистрации, Конверзија и Добивка за да наведеме неколку. Со прилагодување на временските ознаки, подружниците можат лесно и прецизно да ја следат нивната заработка.

Профил на соработник: Новите подружници можат лесно да се приклучат со обезбедување на некои основни информации за себе во областа Профил на партнери на Контролната табла. Телефонскиот број на корисникот е потврден и додаден во соодветните полиња за точност. За да стигнете овде, одете на главната контролна табла и кликнете на табулаторот „уреди профил“. Откако поединецот ќе биде награден од комисијата за неговата улога како партнер, тој не може да го менува своето корисничко име на кој било начин. Пред да користите кој било начин на плаќање, важно е да наведете важечки телефонски број за целите на потврдата. Проверете дали го имате со себе вашиот телефонски број пред да започнете со процесот на плаќање.

Плаќања: Приклучувањето кон Affiliate програмата за IQ Option нуди одлична можност да ја зголемите вашата заработка на долг рок. Тоа е одличен начин да додадете дополнителен извор на приход и да го максимизирате вашиот профит. Луѓето ја ценат ажурноста со која ги вршат своите месечни плаќања; ова им донесе позитивни критики од нивните членови. Може да очекувате да добивате плата двапати месечно, на 15-ти и на последниот ден од месецот. За да стане подружница, новиот член мора да има најмалку пет активни трговци кои работат за нив пред да можат да бидат прифатени. Подружниците кои се запишуваат со IQ Option и ја потврдуваат нивната адреса на е-пошта и телефонски број можеби ќе можат да примаат плаќање од организацијата. IQ Option нуди широк опсег на опции за плаќање за клиентите, вклучувајќи популарни решенија за дигитално плаќање како WebMoney, Skrill и Neteller, како и банкарски трансфер. Покрај традиционалните пари, сега има и низа дигитални крипто-валути на располагање.

Промоција за партнери: страницата за промоции на IQ Option е одличен ресурс за филијали кои сакаат да ги промовираат своите придружни програми. Има широк избор на промотивни содржини и материјали подготвени за употреба. Компаниите сега користат различни ресурси за да ги истиснат рекламите, како што се интернет и мобилни реклами, банери итн. Тие, исто така, обезбедуваат значителна количина на залихи слики и многу други медиумски средства за да помогнат во рекламирањето.

Топ 10 најдобри филијали: Корисниците можат да ги проверат првите 10 филијали врз основа на нивната заработка. Сите овие филијали привлекуваат нови трговци во IQ Option. Оваа област е одлична за разбирање на профитот на клучните играчи во индустријата. Дополнително, ги открива нивните приходи во текот на минатиот месец.

Поддршка: Филијалата на IQ Option е поддржана од сеопфатен тим за услуги на клиентите кој може да ви помогне со сите проблеми со кои може да се соочите. Клиентите имаат можност да побараат помош од менаџерот на нивната сметка доколку им треба поддршка за нешто. Skype им овозможува на корисниците брзо да се поврзат со партнер менаџер доколку имаат итни прашања или проблеми кои бараат итен одговор. На овој начин, тие можат да се погрижат нивниот проблем да се реши брзо.

Вести: Лесно е да се остане ажуриран на придружната програма со делот за вести на веб-страницата, кој ги содржи сите најнови и најрелевантни информации. Доверлив партнер треба често да ја следи платформата за да ги идентификува сите нови функции или промени што се имплементирани. Со тоа ќе се осигури дека ќе останат во тек со најновите ажурирања и ќе можат соодветно да ги оптимизираат своите стратегии.

Важни барања за учество во придружна програма за IQ Option

Неопходно е да се внимава на политиките и упатствата во мрежата на партнери бидејќи пропустот во нивното следење може да доведе до прекин на пристапот. прописи утврдени од организаторите. Неуспехот да се усогласат може да доведе до нивно повлекување од програмата. Подолу е краток преглед на секоја од овие теми:

Рекламирањето на Google AdWords користејќи го името „IQ Option“ може да резултира со забрана или суспензија на вашите услуги. Најдобро е да се запознаете со условите пред да рекламирате какви било брендови. Се предлага додавање на „IQ Option“ на списокот со забранети термини за пребарување со цел да се осигура дека корисниците не вршат никакви нелегални или неовластени пребарувања.

Додавањето нова опција за плаќање бара потврдување на телефонските броеви поврзани со неа. Сè додека не заврши овој процес, корисникот нема да може да пристапи до која било од потенцијалните профити на програмата.

За да станете партнер и да започнете да правите провизија, треба да бидете сигурни дека имате најмалку пет активни трговци кои ја користат вашата програма. За да се квалификуваат за повлекување, трговците мора прво да направат првичен депозит. Ова е суштински предуслов за започнување на процесот на повлекување.

Промовирање на придружна програма за IQ Option

За да се обезбеди долгорочен успех на Affiliate програмата на IQ Option, потребна е обемна промоција. Ако сакате да ја промовирате придружната програма IQ Option на пошироката публика, официјалната веб-страница има неколку корисни совети и предлози кои би можеле да се покажат како доста корисни. Ако сакате да пласирате нешто, два од најпопуларните начини се преку каналите на YouTube, TikTok, веб-локацијата поврзана со онлајн тргување и групите на Facebook. Платформите за социјални медиуми нудат неспоредлива видливост и дофат, помагајќи ви ефективно да ги промовирате вашите понуди пред широка публика.

Креирањето канал на YouTube е неверојатно ефикасен начин за рекламирање на вашиот производ или услуга во современиот свет. Ви овозможува да допрете до поголема публика од кога било досега и да покажете што има да понуди вашиот бизнис. Подружниците кои веќе се приклучија на програмата можат да го користат YouTube како платформа за нивниот бизнис. Ова им дава можност да споделуваат наставни видеа за тргување со привлечни наслови, помагајќи во нивната промоција и маркетинг напори. За да привлечете повеќе гледачи, параметрите може да се прилагодат и прилагодат. Овие бесплатни гледачи ќе имаат поголема веројатност да ги следат придружните врски што ги дава каналот.

Филијалните маркетери ја користат значајната корисничка база на Facebook за да ја шират свеста за нивните услуги и производи. Ова се прави првенствено во контекст на Фејсбук групите. Овие организации може да понудат бесплатни часови и други релевантни ресурси до кои може да пристапат поединци без оглед на нивната возраст, етничка припадност или локација. Преку овие ресурси, луѓето можат да читаат, дискутираат и комуницираат едни со други.

Следниве се уште неколку начини на промоција:

Промовирањето на придружна програма преку веб-локација е методот на одење што се покажа како еден од најефикасните. Бизнисите сериозно го сфаќаат создавањето веб-страници бидејќи помага да се создаде чувство на доверба помеѓу клиентите и компанијата. Ова ги уверува клиентите дека бизнисот е легитимен и дека можат да се чувствуваат безбедно кога прават трансакции или да најдат релевантни информации пред да ги користат вашите услуги.

Можно е да се промовира услугата на брокерот до пошироката јавност користејќи платени маркетинг канали како што се рекламите за плаќање по клик (PPC), но оваа практика не се охрабрува и треба да се избегнува секогаш кога е изводливо.

Филијалата на IQ Option е местото каде што треба да бидете доколку сте заинтересирани да заработувате пари онлајн на начин кој е и пасивен и безбеден. Со добро познатото име на брендот на IQ Option, значителното знаење (повеќе од 10 години) и огромната палета на функции и можности за тргување, вреди времето и трудот на IQ Option да привлече клиенти преку оваа кампања. Кампањата е вредна за потребното време и напор.

Една од најзначајните предности е тоа што корисникот има право на дел од значителните провизии што се генерираат за брокерот. На клиентите кои се приклучуваат на оваа придружна програма им се дава пристап до поголем фонд на потенцијални трговци, услуга за поддршка која е чувствителна на нивните потреби и кориснички интерфејс што е професионално изграден.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

error: This content is protected !!