Придружна програма за Pocket Option

Со користење на апликации на веб-страницата на брокерот, како што се придружните програми, можно е да се генерира приход дури и ако не тргувате со бинарни опции. Овие програми или се потпираат на поделба на приходите или на стекнување нови клиенти како нивна основа.

Contents

Можете ли да ми кажете повеќе за придружната програма на Pocket Option?

Affiliate програмата обезбедена од Pocket Option е одлична опција за секој кој е заинтересиран да заработи дополнителен приход од удобноста на својот дом без навистина да се вклучи во каква било форма на тргување. Филијалите имаат потенцијал да го зголемат сообраќајот и приходите на страницата преку едноставниот чин на привлекување нови потрошувачи и деловни партнери.

Оние со највисоко рангирани профили, како што е IB, се подобни за споделување на добивката, што може да понуди некаде од 50 до 80 проценти од провизијата на брокерот. Вашиот FTD бонус може да се зголеми ако донесете значителен број нови клиенти, што е целта на овој маркетинг напор.

Со други зборови, ќе заработите надомест за секој облог што го става вашиот упатен контакт, што значи дека имате потенцијал да профитирате и од облогот на вашите реферали. Покрај тоа, ќе имате право да платите во случај компанијата да оствари профит.

Значи, на никаков начин нема да биде штетно за позицијата на филијалата доколку рефералите не вршат повеќе трансакции по првичната трговија. Тие ќе продолжат да добиваат процент од вкупниот бруто приход на фирмата за секој нов трговец.

Како точно функционира филијалата на Pocket Option?

Соработниците на Pocket Option кои учествуваат во оваа програма ќе имаат пристап до различни услови и услови, вклучувајќи ги и оние наведени подолу:

  • Филијалите треба да очекуваат да ги добиваат своите исплати еднаш на секои седум дена. Кога се споредува со трговец, подружницата често заработува поголема сума пари.
  • Џебната опција им обезбедува на своите филијали вистинска структура за споделување профит што резултира со долгорочна финансиска сигурност за тие филијали.
  • Филијалите имаат можност да учествуваат во бонус програма која им дава награда еднаква на процент од почетните депозити направени од нивните упатени клиенти.
  • Износот на провизијата за нето прометот што го добива подружницата е директно пропорционален на обемот на деловното работење што филијалата го носи на платформата. Обемот на тргување што тие го генерираат за платформата се користи за да се одреди износот на пари што го добива подружницата.

Дополнителни придобивки го вклучуваат следново:

Филијалите имаат можност да играат на турнири кои се создадени специјално за нив, со награди и провизии. За да ја користите Pocket Option, не треба да плаќате никаков вид на членство или претплата.
Филијалите имаат можност да ги користат алатките за маркетинг што им се достапни од програмата со цел да го зголемат бројот на потенцијални нови трговци и препораки кои ја посетуваат веб-страницата на Pocket Option. Вообичаено е луѓето да користат многу услуги за социјално вмрежување.
Филијалите се подобни за повратни информации во замена за придонес во автоматизацијата на платформата.
Ќе добиете пристап до наставните материјали обезбедени од брокерот откако ќе се регистрирате за шемата за под-подружница понудена од Pocket Option.
Добредојдени сте да стапите во контакт со расположливиот персонал за поддршка на клиентите за помош доколку имате какви било прашања во врска со вашите препораки или провизии.
Оваа програма може да се користи од удобноста на вашите мобилни апликации и други интернет ресурси секогаш кога е најзгодно за вас.

Придружна програма Pocket Option: кои се чекорите вклучени во започнувањето?

Во споредба со другите платформи кои обезбедуваат програми од сличен вид, придружната програма што ја нуди Pocket Option се издвојува како особено ефикасна во доведување нови трговци на редовна основа и создавање профитабилен прилив на приходи за филијалите на Pocket Option.

  • Може да ја зголемите вашата заработка од придружната програма до 80 проценти ако се регистрирате за партнерска сметка во компанијата.
    Како подружница, единствено ваша обврска е да внесете нови корисници, познати и како „реферали“ на страницата. Вашиот поттик за провизија ќе се зголеми пропорционално на бројот на поединци кои се приклучуваат на услугата користејќи ја вашата лична врска за упатување што ја препорачувате.
  • Вашата провизија ќе се зголеми откако нов клиент што го предложивте ќе започне да тргува на Pocket Option бидејќи тоа ќе резултира со зголемување на приходите на страницата.
    Ќе се квалификувате за провизија во согласност со параметрите на придружната програма за секој нов корисник што успешно го привлекувате на платформата.

Со моите партнерски маркетинг иницијативи, се прашував какви видови на промоции би можел да користам.

Потенцијалните партнери можат да ги изберат нивните претпочитани планови за плаќање и услуги од избор на опции откако ќе се приклучат на партнерската мрежа понудена од The Pocket Option. Ќе треба и да го поделат сообраќајот и да го менуваат во одредени моменти за да можат да заработат што е можно повеќе пари. Поединци кои се специјализирани за партнерски маркетинг може да можат да создадат удобна егзистенција со многу малку работа и само најфундаментално разбирање на маркетингот.

RevShare: Со примена на овој пристап, имате можност да заработите дел од приходите што ги генерира платформата од депозитите што вашите референци ги прават на нивните сметки. Како последица на ова, износот на вашата провизија ќе се зголеми правопропорционално со сумата на пари депонирани од вашите препораки.

Fist Trade Deposit : со учество во оваа кампања, ќе имате право да добиете дел од приходот на бизнисот во зависност од износот на депозитот на сите нови трговци што ќе ги донесете на платформата. Како резултат на тоа, и вие и компанијата ќе добиете од овој аранжман. Колку е поголем бројот на трговци кои ги прават првите депозити на платформата, толку поголема ќе биде вашата провизија.

Споделување на промет: Понудата за споделување обем е онаа во која филијалата добива надоместок или плаќање според обемот на деловното работење што се генерира од нивните препораки. Овој волумен може да се мери во однос на износот на трговската активност, како и износот на приходите генерирани од фирмата. Како директна последица на ова, во споредба со другите две можности, провизиите што може да се заработат преку оваа се значително зголемени.

Споделување на волумен: вашата придружна провизија се пресметува како процент од вкупниот обем на тргување произведен од трговците што ги препорачувате.

CPA: Филијалите ќе добијат провизија која се пресметува во зависност од FTD и географскиот регион на филијалата за секој клиент што е упатен од филијалата.

Џебен водич за Условите и правилата на Affiliate програмата

Каде можам да добијам листа на попусти кои се поврзани со различните нивоа на членство?
Подружниците чии профили на сметки се слични еден на друг ќе бидат претставени со споредлив избор на понуди.


Редовни Премиум ВИП IB
Услови 3-49 ФТД 50-199 FTD со вкупна сума од $2500 200- 499 FTD со вкупно 10.000 долари 500 + FTD или 500 FTD со вкупен износ од $25000
Споделување на приходите 50% 60% 70% 80%
Споделување на депозити 50% како прв депозит 100% за почетен депозит За првите 5 депозити, тоа е 50% 50% за секој износ на депозит
Споделување на јачината на звукот Учество на приходите од 40% + 2% нето промет 50% учество во приходите и 2,5% нето промет 55% учество во приходите и 3% нето промет 60% учество во приходите и 3% нето промет
Споделување на прометот 4% нето промет 4,5% нето промет 4,7% нето промет 5% нето промет
CPA Провизија според ГЕО и износот на депозитот Провизија според ГЕО и износ на депозит Комисијата зависи од износот на депозитот и ГЕО Комисијата зависи од износот на депозитот и ГЕО.
Комисија за потпартнер 5% 7% 10% 10%
Провизија за секој клиент 1000 5000 100 000 Неограничено
Бонус + + + +
Денови на исплата Секој понеделник Секој понеделник Секој понеделник Секој понеделник

Филијалите кои имаат редовни профили имаат пристап до неколку поволности, но надградбата на сметка на ниво на IB им овозможува пристап до уште повеќе можности.

Која придружна програма е поефикасна, и зошто е тоа така?

Pocket Option ја има најдобрата придружна програма и ја осигурува безбедноста и сигурноста на своите партнери. Сепак, постојат неколку компоненти кои треба да бидат стандардни во секоја придружна програма. Џебната опција ги има овие карактеристики.

Брзо плаќање, сигурност и кредибилитет

Оваа информација е доста витална имајќи предвид дека постигнувањето финансиски успех е главната цел на учеството во мрежата на партнери. Неопходно е провизиите да се постапуваат на правичен и регулиран начин, а плаќањата да се вршат навреме и без никакви прекини.

Веродостојно и доверливо во сите погледи

Клиентите треба да се уверат дека компанијата е респектабилна и поседува соодветни сертификати и регулаторни дозволи пред да стапат во бизнис со нив за да обезбедат навремени плаќања без незаконско однесување. Секогаш внимателно проверувајте ги повратните информации, позадината на брокерот за бинарни опции и условите околу нивното вработување.

Точни податоци и следење

Откријте апликации што го олеснуваат следењето на важни податоци како што се износот на трансакции, бројот на нови корисници што се придружуваат и просечната должина на сесијата со обезбедување на страници за следење, ленти со алатки и банери.

Брзи и безбедни начини на плаќање

Ако зголемениот број на опции за плаќање, вклучително и е-паричници, трансфери со картички и банкарски трансфери се достапни за подружниците, тие ќе имаат полесно време да ја искажат својата заработка.

Помош и помош за клиенти и филијали

Клиентите од целиот свет можат да бидат привлечени и чувани како клиенти благодарение на посветеноста на The Pocket Option да обезбедува поддршка деноноќно на повеќе од пет различни јазици.

Како заклучок, придружната програма на Pocket Option нуди великодушни плаќања.

Веројатно штотуку започнувате со нашата придружна програма, нели? Не е голема работа! Програмата Pocket Option е најдобрата во целина бидејќи нема друга цел освен да го зголеми приходот на учесниците. Од вас не се бара да ја користите платформата на брокерот за да учествувате во придружната програма или да извлечете придобивки од неа. Можно е ако упатите нови корисници на страницата и добиете провизија, ќе можете да заштедите значителна сума пари.

Фактот дека придружната програма понудена од Pocket Option е корисна и за компанијата и за нејзините партнери ја прави извонредна придобивка. И партнерот и трговецот треба да ги вложат своите ресурси во создавање профитабилни занаети со цел кој било од нив да генерира профит или да заработи провизија од нивните напори. На крајот, Pocket Option се покажува како успешна и носи значителен износ на приходи.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

error: This content is protected !!