Брокери за бинарни опции на Skrill

Skrill е онлајн систем за плаќање и електронски паричник кој им овозможува на трговците со бинарни опции да вршат брз трансфер на пари, поддржува повеќе од 40 различни криптовалути и нуди припејд дебитни картички. Дополнително, тоа е брз, како и безризичен метод за депонирање средства на вашата трговска сметка за бинарни опции.

Оваа страница ќе ги опфати сите прашања или грижи што можеби ги имате во врска со користењето на Skrill, како на пример како да депонирате пари на вашата сметка и како да повлечете пари, без разлика дали услугата е легитимна или не, колку време е потребно за да се примат пари и друго слични теми.

Дополнително, за ваша погодност, составивме листа на најдобрите брокери за бинарни опции кои прифаќаат депозити користејќи Skrill.

Contents

Брокери за бинарни опции на Skrill

Брокер Макс. Исплата мин. Депозит Бонус Рејтинг Бесплатна демо Официјална веб страна
Quotex logo 98% исплата 10$ мин. Депозит 70% бонус Оценка 5/5 Достапно е демо Посетете го Брокер
IQ-Option logo 95% исплата 10$ мин. Депозит Нема бонус Оценка 4,5/5 Достапно демо Посетете го Брокер
Pocket-Option logo Исплата од 92%. 50 $ Мин. Депозит 50% бонус Оценка 4,4/5 Достапно демо Посетете го Брокер
Binarycent logo 95% исплата 250 $ Мин. Депозит До 200% бонус Оценка 4,3/5 Достапно демо Посетете го Брокер
RaceOption logo 95% исплата 250 $ Мин. Депозит До 200% бонус Оценка 4,3/5 Достапно демо Посетете го Брокер
Spectre AI logo 90% исплата 10$ мин. Депозит Нема бонус Оценка 4,2/5 Достапно демо Посетете го Брокер
binary.com logo 90% исплата 10$ мин. Депозит Нема бонус Оценка 4,1/5 Достапно е демо Посетете го Брокер

Информации за Skrill

Skrill е фирма за дигитални паричник која првично беше основана во 2001 година под името Moneybookers. Седиштето на компанијата се наоѓа во Лондон. Услугата за плаќање ги прошири своите понуди и можности во текот на следните години, на крајот стана една од трите најдобри европски компании за електронско плаќање во 2007 година, пред да се преименува во Skrill во 2013 година.

Во 2016 година, компанијата за дигитални паричник Skrill беше купена од матичната компанија на Neteller, Optimal Payments, во зделка за 1,1 милијарди евра. Пред ова, Skrill помина низ различни сопственички транзиции во годините што следеа.

Во 2018 година, компанијата која обработува плаќања воведе меѓународна услуга за трансфер на пари, како и електронски паричник за биткоин, што е одраз на растечката база на клиенти и понуди на производи на компанијата.

Во моментов, корисниците во повеќе од сто и дваесет земји, како што се оние во Соединетите Американски Држави и Обединетото Кралство, можат да го користат Skrill. Бидејќи поддржува широк спектар на фиат валути, како и криптовалути и обезбедува вградена алатка за конверзија на валута, таа е одлична опција за трговците со бинарни опции кои ја ценат флексибилноста во нивните трансфери. Ова го прави прекрасен избор за трговците со бинарни опции кои ја ценат флексибилноста во нивните трансфери.

Како функционира Skrill?

Skrill ги прилагодува и цените и карактеристиките според „нивото“ на корисникот кој ја има сметката.

Откако ќе се потврди автентичноста на сметката и ќе се направи депозит, ова започнува со True Skriller и потоа напредува на едно од трите ВИП нивоа врз основа на вкупниот број на трансакции направени во четвртина.

Повисоките нивоа на сметки доаѓаат со помалку такси и дополнителни бенефиции, како што е способноста да се чуваат пари во голем број други валути, како што се Bitcoin и Ethereum. За да се добие сребрен ВИП-ниво, мора да се постапи квартален обем на работа од 15.000 евра.

Постојат неколку различни начини на кои може да се додадат средства на сметката, вклучително и оние што се обработуваат онлајн, како што се обработката на дебитни и кредитни картички и жичен трансфер.

Бројните различни опции за плаќање и повлекување понудени од Skrill доаѓаат со свој сет на поврзани такси, кои може да се движат од 0% до многу стотици долари. Бидејќи фирмата зема и Биткоин и други криптовалути, можете слободно да ги користите парите што се складирани во кој било од вашите други паричници за да го надополните салдото на вашиот примарен паричник.

Последно, но не и најмалку важно, клиентите лоцирани во Европската економска област имаат можност да добијат припејд Mastercard, која може да ја финансираат со свои пари, а потоа да ја потрошат секаде каде што Mastercard е прифатена. Ова ги вклучува бизнисите со бинарни опции кои соработуваат со Skrill.

Една од најпривлечните карактеристики на Skrill е нејзиниот капацитет за олеснување на бесплатни банкарски трансфери низ земјите. Фактот дека организацијата ги конвертира валутите по стапка што е прилично блиску до средно пазарната стапка и не наплаќа надомест за завршување на трансферот се два особено корисни аспекти на нивната услуга.

Ова е значајна предност за трговците од кои се бара да прават депозити кај бинарни брокери кои прифаќаат Skrill.

Skrill е широко користено средство за плаќање меѓу трговците поради добро познатата репутација на компанијата за безбедност и доверливост; како директен резултат, не е тешко да се најдат брокери за бинарни опции кои се подготвени да ја преземат услугата. BinaryCent, Pocket Option и IQ Option се само неколку од доверливите бизниси кои нудат начин на плаќање.

Корисниците на Skrill имаат пристап до дополнителна придобивка кога станува збор за финансирање на нивните сметки за тргување со бинарни опции, имено, можноста да испраќаат пари до овластени трговци без да подлежат на никакви такси.

Време на трансакција на Skrill

Вашата трансакција ќе се заврши брзо со повеќето брокери за бинарни опции кои користат Skrill поради брзите брзини на пренос што ги нуди давателот. Бидејќи организацијата работи како е-паричник каде плаќањата се обработуваат дигитално, депозитите треба да се обработат веднаш откако ќе завршите со процесот на плаќање на веб-страницата на брокерот и тоа не треба да предизвика одложувања.

Бидејќи вообичаена практика е брокери за бинарни опции кои користат Skrill да имаат подолг период за да одобрат повлекувања, можно е да треба да чекате една недела или повеќе пред да ги видите средствата на вашата сметка. Тоа е затоа што стандардна практика е брокерите за бинарни опции да имаат подолг период да одобрат повлекувања.

Важно е да се има на ум дека веб-страницата на вашиот брокер за бинарни опции е одлично место за да добиете информации за очекуваните тајмингот на трансакциите.

Надоместоци и трошоци на Skrill

Кога станува збор за префрлање пари до и од брокер за бинарни опции, Skrill е прекрасна опција бидејќи им овозможува на корисниците бесплатно да испраќаат и примаат пари преку меѓународните граници. Сепак, има низа дополнителни трошоци што треба да се земат предвид, а вкупниот износ на тие трошоци може да се зголеми ако не можете да користите одредени начини на плаќање.

Не се проценуваат такси ако сакате да ја финансирате вашата сметка на Skrill со домашен банкарски трансфер, дебитна или кредитна картичка или електронски чек. Постојат дополнителни трошоци поврзани со следните други начини на депонирање средства:

Моменталниот трансфер на жици често предизвикува такси помеѓу 1% и 2%.
Подобрување на доверливоста од 1,25 процентни поени
Кога плаќате со Paysafecard, имате право на бонус од 2,5%.
Добијте попуст до 5% со Paysafecard.
На истиот начин, Skrill не наплаќа никакви трошоци за повлекување на средства преку банкарски трансфер; сепак, постојат такси поврзани со следните алтернативи:

При размена на криптовалути: 2%
Кога станува збор за Neteller, стапката е поевтина за 3,49 процентни поени.
Каматните стапки за кредитните картички започнуваат од 3,99% (Visa и Mastercard).
Свифт: 4,66 фунти / 5,50 евра
Префрлањето пари од една сметка на Skrill на друга чини 2,99%, но проверените сметки плаќаат само 1,45%. Дополнително, ако вашиот паричник не е деноминиран во евра, фирмата ќе ви наплати такса од 1,5% за покривање на трошоците за конверзија на валута за какви било трансакции што ќе ги направите.

Важно е да се има предвид дека неактивните сметки ќе подлежат на месечна претплата од 5 евра почнувајќи по почетниот период на неактивност од 6 месеци, затоа планирајте соодветно.

Безбедност на Skrill

Skrill ги поседува сите безбедносни мерки на претпазливост што некој би ги очекувал од компанија со толку добро позната репутација во бизнисот со финансиски услуги што е практично автоматски.

Трговците со бинарни опции исто така може да користат двофакторна автентикација, што подразбира примање кодови за автентикација преку СМС секогаш кога ќе направат трансакција со мобилен телефон што е регистриран и потврден. Овој метод може да го користат трговците кои сакаат да ги искористат предностите на двофакторната автентикација.

Дополнително, компанијата никогаш нема да им испраќа на клиентите никаква кореспонденција која бара лични информации и секогаш ќе користи безбедносни мерки кои се типични за индустријата со цел да се спречат измами со фишинг.

Може да добиете помош од грижата за клиентите на Skrill ако регистриран трговец не успее да ги обезбеди стоките или услугите за кои сте платиле, доколку му известите за ситуацијата. Кога станува збор за испраќање пари до брокери за бинарни опции, можете да го користите Skrill со целосен мир на умот. Бидејќи компанијата нема да може да интервенира во ваше име во случај да има несогласување околу трансферот, треба да бидете зголемена претпазливост кога префрлате готовина на лична сметка.

Организацијата овозможува да стапите во контакт со нив преку различни различни канали, како што е адресата на е-пошта која гарантира одговор во рок од 48 часа, телефонскиот број што е опремен во текот на работното време и чет-бот. Постои можност ВИП услугата да вклучува пристап до помош за разговор во живо деноноќно за трговците со бинарни опции кои редовно користат Skrill.

Зошто трговците со бинарни опции треба да го користат Skrill

Следниве карактеристики работат во корист на компаниите со бинарни опции кои се компатибилни со Skrill:

Пристапен девизен курс
Платформите за тргување со бинарни опции обично нудат поддршка за оваа функција.
Веќе не подлежите на ограничувања на вашиот капацитет да испраќате и примате одредени видови финансиски трансакции.
Повеќето методи за додавање долари на сметката на Skrill се или целосно бесплатни или екстремно евтини.
Можност за водење бизнис со користење на различни дигитални и традиционални валути
Не само за тргување со бинарни опции, туку исто така корисни за други видови зделки
Кога работите со брокер за бинарни опции што е компатибилен со Skrill, вашите депозити ќе бидат обработени веднаш.
доверлива и добро позната компанија

Недостатоци на користење на Skrill за тргување со бинарни опции

Следниве се некои од недостатоците на користењето на бинарни брокери Skrill:

  • Трошоци направени при размена на валути за сметки кои се деноминирани во валута различна од еврото
  • Решенијата за плаќање, како што е Paysafecard, од друга страна, може да бидат прилично скапи.
  • не обезбедува никакви стимулативни поволности, како што се бесплатни картички за подарок или награди за враќање на готовина.
  • По период на чекање од шест месеци, неактивна сметка ќе има месечен трошок.
  • Потрошувачот мора да направи многу трансакции пред да се квалификува за членство во ВИП и сите негови придружни придобивки.

Бидејќи можеби е предизвик да се најдат брокери за бинарни опции кои прифаќаат Skrill, многу трговци наместо тоа се потпираат на дебитни и кредитни картички како нивен примарен начин на плаќање.

Што треба да знаете за користењето на Skrill за да направите депозити и повлекувања кај брокери за бинарни опции

Ако вашиот брокер за бинарни опции го прифаќа и Skrill за депозити и повлекувања, тогаш ќе имате многу поудобно искуство со користење на Skrill за двата вида трансакции. На веб-локациите на повеќето онлајн брокери кои се подготвени да направат ваков вид плаќање, ќе најдете виолетова икона десно од името на овој избор за плаќање.

Бизнисите со бинарни опции на Skrill го олеснуваат внесувањето депозити со вклучување област за „финансирање“ или „благајна“ на нивните веб-локации, во која корисниците можат да го внесат потребниот износ на депозитот. Во оваа фаза, исто така имате можност да ги изберете сите бонуси за депозит понудени од брокерот за бинарни опции што го користите.

Откако ќе изберете дека Skrill е опцијата за плаќање што најмногу одговара на вашите потреби, притискањето на копчето „Депозит“ треба да ве однесе до екранот каде што можете да ги внесете вашите информации за најавување. Откако ќе се најавите на вашата сметка со брокерството за бинарни опции и ќе дадете согласност за трансферот, парите што беа испратени на вашата сметка треба да се покажат прилично брзо.

Трговците треба да одат на „благајната“ или на друга веб-локација слична на неа што е обезбедена од нивниот брокер за бинарни опции за да направат повлекување. Откако ќе стигнат таму, треба да ја внесат сумата на пари што сакаат да ја повлечат пред да им се покаже опцијата за повлекување на Skrill. Може да биде неопходна и адресата на е-пошта што е регистрирана со брендот за плаќање.

И покрај фактот дека депозитите обично се завршуваат веднаш, треба да знаете дека на бинарните брокери на Skrill може да им треба нешто од неколку часа до неколку дена за да одобрат повлекување.

Заклучок за брокери за бинарни опции на Skrill

Skrill е одлична алтернатива за трговците со бинарни опции кои бараат сигурен извор на плаќање поради фактот што нуди брзина, минимални трошоци и безбедност. Членовите се квалификуваат за бенефиции како што се пристап до широк спектар на алтернативи за фиат и криптовалути, намалени или елиминирани такси за трансакции при испраќање и примање средства и поволни девизни курсеви доколку тие средства се конвертираат во друга валута. Skrill е начин на плаќање кој е добро препознатлив и прифатен, и како последица на тоа, значителен број брокери за бинарни опции се подготвени да земат депозити користејќи ја услугата.

Подолу ќе најдете листа на препораки за тргување со веб-локации со бинарни опции кои земаат Skrill.

Најчесто поставувани прашања

Дали би предложиле користење на Skrill како метод за депонирање додека се занимавате со бинарни опции?

Skrill е добро познато и сигурно решение за плаќање кое може да се користи и како дигитален паричник, за размена на валути и како платформа за купување и продавање криптовалути.

Ако треба да ја финансирате вашата брокерска сметка за бинарни опции, можеби ќе сакате да размислите за користење на услугите на оваа компанија бидејќи тие обезбедуваат трансфери на пари кои не се само ниски трошоци, туку и безбедни, сигурни и брзи. Ако треба да ја финансирате вашата сметка, можеби ќе сакате да размислите за користење на услугите на оваа компанија.

Skrill е прифатен од разумен процент од брокери за бинарни опции поради популарноста на услугата, значителната база на клиенти што ја одржува и универзалната прифатливост што ја ужива меѓу трговците на мало.

На кои начини Skrill може да ви го олесни тргувањето со бинарни опции?

Пред да можете да го користите Skrill за да ја финансирате вашата сметка за тргување со бинарни опции, прво ќе треба да се регистрирате за сметка во компанијата, а потоа да додадете пари на таа сметка.

Skrill може да вчита средства преку банкарски трансфери, плаќања со дебитни и кредитни картички, како и Bitcoin, и нема дополнителни трошоци поврзани со ниту еден од овие начини на плаќање. Поради фактот што еврата се основата врз која се гради услугата, препорачливо е да можете да ја финансирате вашата сметка користејќи евра.

Погрижете се да се регистрирате само кај брокери за бинарни опции кои прифаќаат Skrill кога имате сметка на Skrill која е потврдена и содржи готовина во неа. Ако е така, се што треба да направите е да отидете на страницата за финансирање на вашиот брокер за бинарни опции, да ја внесете сумата што сакате да ја депонирате и потоа да ги следите упатствата што се појавуваат на екранот. Повлекувањата ќе го следат истиот метод како и депозитите.

Колку е скапо да се користи Skrill како метод на депонирање за оние кои инвестираат во бинарни опции?

Skrill обично не е најисплатливиот метод за финансирање на вашата брокерска сметка за бинарни опции; сепак, со одредена внимателна подготовка, може да биде можно да се користи на начин што резултира со екстремно минимални провизии за трансакцијата. Префрлањето пари помеѓу банкарските сметки е бесплатно и за депозити и за повлекувања, а ако користите евра како основна валута, можеби ќе можете да избегнете некои трошоци поврзани со превод на валута. Кога ќе се регистрирате со Skrill, автоматски се квалификувате за еднократен бонус во форма на промотивен код, доколку има достапен.

Пред да се придружите на кој било брокер за бинарни опции, треба да се наведете да ги прочитате фините букви, а Skrill не е исклучок од ова правило.

Ако направам депозит со брокер за бинарни опции користејќи Skrill, дали моите средства ќе бидат безбедни?

Ако вршите трансакции со легитимен брокер за бинарни опции кој е регистриран во Skrill, тогаш употребата на Skrill е исто толку безбедна како и користењето на кој било друг начин на плаќање. Треба да избегнувате да ја испраќате вашата уплата на лична адреса за е-пошта во корист на онаа што припаѓа на вистинска корпорација ако сакате можност да ги вратите парите во случај да има несогласување.

Внимавајте на сите е-пораки што се чини дека се од Skrill и побарајте лични информации бидејќи тие може да се обиди за фишинг.

Дали Skrill е најзгодниот метод за трговците со бинарни опции да прават депозити?

Не постои еден метод кој е оптимален за депозити или повлекувања; Наместо тоа, методот што најдобро функционира за вас може да се разликува врз основа на голем број околности, вклучувајќи ја вашата локација, брокерот за бинарни опции што го користите и специфичните потреби што ги имате.

Skrill често нуди најдобра вредност за парите во споредба со PayPal и другите решенија за плаќање од кои трговците можат да избираат кога се обидуваат да ги пополнат своите сметки.

Ќе треба да изберете брокер кој е подготвен да работи со Skrill ако планирате да се вклучите во тргување со бинарни опции. Изберете брокер од нашата препорачана листа на сајтови за тргување со бинарни опции кои прифаќаат Skrill со цел да се ставите во најповолното опкружување за тргување.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

error: This content is protected !!