Демо сметка на Olymp Trade

Contents

Што е демо сметка во Olymp Trade

Демо-сметка е средина за вежбање што им помага на новите трговци да се запознаат со технологиите за тргување што ги нуди Olymp Trade.

Демо сметката е непроценлива алатка за новите трговци кои сакаат да се запознаат со технологијата што се користи во онлајн тргувањето. Olymp Trade нуди демо сметка која им овозможува на корисниците да ги практикуваат своите стратегии за тргување во средина без ризик. Демо-сметката не само што обезбедува пристап до истата платформа за тргување и алатки што ги користат вистинските трговци, туку исто така им дава на корисниците пристап до виртуелни фондови за да можат да стекнат искуство без да ги ризикуваат сопствените пари. Со помош на оваа демо сметка, новите трговци можат да ги усовршат своите вештини пред да инвестираат вистински пари на пазарите.

Можете лесно да отворите бесплатна демо сметка на веб-платформата на OlympTrader или софтверот MetaTrader 4 (MT4) за да вежбате и да се запознаете со онлајн тргувањето.

Тргувањето преку овие сметки им дава на трговците автентично трговско искуство и ги прави да се чувствуваат како да тргуваат на реалниот пазар. Трговците можат лесно да пристапат до графикони и графикони во реално време, што го олеснува следењето на флуктуациите на пазарот и набљудувањето на тековното ширење.

Можете да ја искористите можноста да остварите профит без никаква обврска. Нема потреба да додавате кредитна картичка или други информации за плаќање пред да ја искусите демо-околината. Понатаму, вашиот профит не може да се повлече од оваа платформа. За разлика од некои други платформи, OlympTrade не го ограничува времетраењето на својата демо сметка – што им олеснува на корисниците да се навикнат на платформата и да ги истражуваат функциите без да се грижат за временските ограничувања.

Вашиот капитал може да биде изложен на ризик

Споредба на демо сметка со сметка во живо

OlympTrade објави на нивниот блог дека поставиле максимален временски рок од 1 недела за занаети извршени на нивната платформа за тргување. Ова е за да се осигура дека трговците имаат доволно време да ги прегледаат своите позиции и да донесат информирани одлуки. За оние кои сакаат да имплементираат долгорочни стратегии за тргување, се предлага да се користи или вистинска пари или демо сметка MT4.

Кога тргувате со вистински пари, мудро е да започнете со мал буџет. На тој начин можете да го минимизирате финансиското влијание на неуспешните стратегии и да не претрпите големи загуби.

Сметките во живо и демо се малку различни – демо-сметката има неограничено салдо кое лесно може да се надополни до 10.000 УСД ако падне на нула во само два брзи чекори.

Како да отворите демо сметка?

Olymp Trade нуди можност за отворање демо сметка која ги имитира условите на вистинска. Ова вклучува алатки, списоци со цитати и други карактеристики кои ќе ви го дадат истото трговско искуство. Покрај податоците за пазарот, можете да најдете и аналитички извештаи кои се од суштинско значење за донесување информирани одлуки за тргување. Откако ќе заврши регистрацијата, ќе добиете пристап до демо верзијата на брокерот. Како дел од ова, ќе ви бидат припишани 10.000 виртуелни единици кои можат да се користат за тестирање на платформата и запознавање со тоа како функционира.

Како да ја отворите вашата демо сметка на Olymp Trade

Отворањето на трговска сметка со Olymp Trade е потполно бесплатно и не бара никакви претходни плаќања. Не треба да плаќате никакви трошоци за одржување на вашата сметка. Сè што ви треба за да започнете е вашата адреса за е-пошта и безбедна лозинка. Формуларот подолу ќе ви помогне да го направите ова брзо и лесно. Дополнително, мора да ја изберете валутата на вашата сметка. Промените во валутата може да имаат ефект врз состојбата на вашата вистинска трговска сметка, меѓутоа, секогаш можете да се префрлите на друга валута во секој момент.

Отворањето сметка со OlympTrade е процес без проблеми што може да се направи за неколку секунди. Сè што треба да направите е да ја регистрирате вашата адреса за е-пошта и да креирате лозинка, а вие сте подготвени да започнете со тргување. По завршувањето, ќе можете веднаш да пристапите до платформата за тргување.

Вашиот капитал може да биде изложен на ризик

Информации за процесот на отворање сметка:

  • Регистрирајте се за сметка со внесување на вашата адреса за е-пошта и креирање лозинка.
  • Пред да поставите сметка, погрижете се да ја изберете валутата што сакате да ја користите за трансакции.
  • Добивате лесен пристап до платформата за тргување со неколку кликања и почнувате да инвестирате. Нема потреба да чекате некој друг да го олесни пристапот.
  • Можете да тргувате бесплатно и да ја надополнувате вашата сметка со виртуелен фонд

Olymp Trade ја направи својата трговска платформа достапна за многу делови од светот, вклучувајќи ги Малезија, Бразил, Индонезија, Индија и Нигерија.

Olymp Trade е водечки онлајн брокер кој обезбедува пристап до глобалниот финансиски пазар. Компанијата неодамна ја отвори својата платформа во многу земји, како што се Малезија, Бразил, Индонезија, Индија и Нигерија. Olymp Trade им овозможува на трговците од овие земји да влезат во светот на онлајн тргувањето и да ги искористат различните финансиски инструменти достапни на платформата. Нуди лесна за користење платформа за тргување со напредни алатки за графирање и пристап до широк избор на средства. Со својот мал минимален услов за депозит и едукативни материјали, Olymp Trade им олеснува на новите трговци да започнат во оваа возбудлива индустрија.

За жал, оваа услуга е забранета во одредени земји како САД поради законски регулативи и ограничувања. Како резултат на тоа, граѓаните на САД не можат да пристапат или да користат Olymp Trade бидејќи се смета за нелегално во нивната јурисдикција.

Како да го користите

Се препорачува да пробате демо сметка некое време пред да инвестирате вистински пари во тргување. На овој начин, можете подобро да разберете како функционира пазарот пред да ги инвестирате вашите тешко заработени пари. За да го искористите најдоброто од вашето време во практиката, важно е да креирате и имплементирате различни стратегии кои ќе ви помогнат да бидете што е можно подобри.

Не заборавајте дека кога се префрлате на сметка со вистински пари, лесно е да ја изгубите победничката серија поради зголемените емоции и потенцијалните грешки. Затоа, императив е да ги контролирате вашите емоции додека тргувате со вистински пари.

За да го максимизирате потенцијалот на демо сметката на OlympTrade, еве неколку врвни совети што треба да ги земете предвид:

  1. Поставете си план за учење за да останете фокусирани и мотивирани на трговската практика. На пример, поминете 2 часа секој ден за следниот месец на демо сметката за да ги развиете вашите вештини за тргување. Посветеноста е од витално значење за постигнување успех на кое било поле!
  2. OlympTrade нуди сеопфатен едукативен центар за опремување на корисниците со знаење да започнат со тргување. Упатствата се дизајнирани да овозможат длабинско разбирање на основите и, исто така, основните концепти како што се техничките индикатори и алатките за цртање графикони.
  3. Важно е да воспоставите систем за управување со ризик на почетокот на вашиот трговски потфат – Не преценувајте со отворање на занаети со премногу од вашите пари, бидете разумни и поставете разумна големина на трговијата, како што е 10 долари. Дополнително, се препорачува да се запознаете со стратегиите за управување со ризик, како што е поставувањето стоп загуби за понатамошна заштита.
  4. Важно е да запомните да ја третирате виртуелната валута како вистински пари, бидејќи тоа ќе ви помогне да ги контролирате вашите емоции кога ракувате со готовина. Би било корисно да ги почувствувате истите емоции поврзани со губењето на виртуелната валута, како и со вистинските пари, за подобро да управувате со вашите финансии.

Тестирањето на различни пазари е одличен начин да откриете на кои пазари напредувате. Можно е да бидете успешни на еден пазар, но не и на друг. Затоа, важно е да истражите различни опции и да ги процените вашите перформанси во секоја од нив. При изборот на инвестициски инструменти, задолжително одлучете се за оние што ви се привлечни и привлечни за вас, како што се криптовалутите или индексите. Тоа ви овозможува да преземете поинформиран процес на донесување одлуки додека ги инвестирате вашите тешко заработени пари. Не мора да ја следите толпата и да тргувате со парови во американски долари само затоа што сите други го прават тоа. Постојат и други опции достапни ако сакате да ги диверзифицирате вашите инвестиции.

Што да направите ако демо сметката за Olymp trade заврши

Ако размислувате да се приклучите на Olymp Trade, можете да користите различни стратегии со почетен капитал од 10.000 конвенционални валути пред да инвестирате вистински средства. Инвестирањето може да биде ризичен потфат бидејќи секогаш постои шанса да не ги вратите парите. Ако сте уживале во користењето на опциите на брокерот, но сметате дека вашата условена валута е при крај, можете лесно да ја надополните и да продолжите со дополнителна обука. Важно е да запомните дека можете да ја надополнувате вашата виртуелна сметка само ако состојбата во моментов е под 5000 конвенционални валутни единици. Опциите за тргување со овој брокер ви овозможуваат брзо да стекнете искуство, да ги усовршите вештините и да ги практикувате вашите вештини за тргување бидејќи виртуелните пари веднаш се кредитираат. Тоа е одличен начин да започнете во оваа област.

Вашиот капитал може да биде изложен на ризик

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

error: This content is protected !!