5 Dakikalık İkili Opsiyon Stratejisi

Hızlı süreleri ve yüksek getiri potansiyelleri nedeniyle 5 dakikalık ikili opsiyon ticaret stratejileri bireysel yatırımcılar tarafından tercih edilmektedir. Uzun süreli ticaret, yüksek piyasa oynaklığına yol açabilir. Bununla birlikte, trend gelişmeye başladığında yine de önemli bir yatırım getirisi elde edebilirsiniz. Bu kılavuz, 5 dakikalık ikili opsiyon ticaret stratejileri hakkında tüm bilgileri sağlayacaktır. Ticaret sektörü, özellikle ikili opsiyonlar söz konusu olduğunda, 2023’te çok daha fazla değişiklik görebilir. Bu alanda uzmanlaşmış en iyi brokerler için çeşitli göstergeler, sinyaller ve sıralamalar sağlayarak kararınızı kolaylaştırabiliriz.

Komisyoncu Maks. ödeme dak. Depozito Bonus Değerlendirme Ücretsiz demo Resmi internet sitesi
Quotex logo %98 Ödeme 10$ Min. Depozito %70 Bonus 5/5 Değerlendirme Demo mevcut Broker’ı ziyaret edin
IQCent logo %95 Ödeme 20$ Min. Depozito %200’e Varan Bonus 4.5/5 Değerlendirme Demo mevcut Broker’ı ziyaret edin
IQ-Option logo %95 Ödeme 10$ Min. Depozito ikramiye yok 4.5/5 Değerlendirme Demo mevcut Broker’ı ziyaret edin
Pocket-Option logo %92 Ödeme 50$ Min. Depozito %50 Bonus 4.4/5 Değerlendirme Demo mevcut Broker’ı ziyaret edin
Binarycent logo %95 Ödeme 250$ Min. Depozito %200’e varan bonus 4.3/5 Değerlendirme Demo mevcut Broker’ı ziyaret edin
RaceOption logo %95 Ödeme 250$ Min. Depozito %200’e varan bonus 4.3/5 Değerlendirme Demo mevcut Broker’ı ziyaret edin
Spectre AI logo %90 Ödeme 10$ Min. Depozito ikramiye yok 4.2/5 Değerlendirme Demo mevcut Broker’ı ziyaret edin
binary.com logo %90 Ödeme 10$ Min. Depozito ikramiye yok 4.1/5 Değerlendirme Demo mevcut Broker’ı ziyaret edin
Nadex logo %90 Ödeme 10$ Min. Depozito ikramiye yok 4/5 Değerlendirme Demo mevcut Broker’ı ziyaret edin

Contents

5 Dakikalık İkili Opsiyonlar Nasıl Çalışır?

Beş dakikada sona eren ikili opsiyonlara 5 dakikalık ikili opsiyonlar denir. Bir ticaret hesabı oluşturulduktan beş dakika sonra sona ererler. Yatırımcılar, dayanak varlığın kullanım fiyatının vade fiyatında veya üzerinde olmasını sağlayarak yatırımlarından bir getiri elde etmelidir. Fiyat vade sonunda kullanım fiyatının altına düşerse, yatırımcılar herhangi bir kar kaybederler. İkili opsiyonlar, tüccarların pozisyon kapanır kapanmaz karlarını ve kayıplarını anında gerçekleştirmelerini sağlar. Bu, tacirlerin stratejilerini hızla piyasa koşullarına göre ayarlamasına olanak tanır.

Birçok aracı kurum, hisse senetleri, metaller ve enerjiler gibi en popüler piyasalar için 5 dakikalık ikili opsiyon sözleşmeleri sunar. İkili opsiyonlar, beş dakikalık bir vade ile ticaret platformlarında işlem görebilir.

Beş dakikalık İkili opsiyon örneği

İkili opsiyon sözleşmeleri, dayanak varlık belirli bir süre içinde amaçlarına ulaştığında önceden belirlenmiş bir tutarı ödeyen finansal araçlardır. 5 dakikalık ikili opsiyon sözleşmesi, önceden belirlenmiş bir tutarı ödeyen bir finansal araçtır. Konsepti daha iyi anlamak için bir örneğe bakalım. Söylentilere göre Elon Musk, Twitter’ı satın almayı düşünüyor olabilir. Bu haber, sosyal medya şirketinin hisse senedi fiyatını olumlu yönde etkileyebilir, bu nedenle şirkete yatırım yapmanız için iyi bir zaman olabilir. TWTR’nin borsa açılışından sonraki 5 dakika içinde 50 doların üzerine çıkması bekleniyor. Bu tahmin, %75 getiri beklenen 100$’lık bir yatırımla desteklendi.

TWTR hissesi 5 dakika sonra 50,20 dolardan işlem görüyor. Bu, ticaretinize göre sizin için karlı. Hesabınızdan 75 ABD Doları (100 ABD Doları – %75 = 75 ABD Doları) borçlandırılacaktır.

TWTR hisseleri, opsiyonun sona ermesinde 50$’ın altına düşerse, 100$’lık ilk yatırımınızın kaybedileceğini unutmayın.

5 Dakikalık İkili Opsiyon Ticaret Stratejileri

5 dakikalık ikili opsiyon ticareti yapabilmek için piyasa hareketlerine hızlı tepki vermek çok önemlidir. Gelişigüzel tahminlerden veya yapılandırılmamış tahminlerden kaçınmak için bir strateji yürürlükte olmalıdır. Bunlar yararlı olabilecek en yaygın stratejilerden bazılarıdır.

İtme

Momentum, bir varlığın fiyatının hareket etme hızını ölçen teknik bir göstergedir. Bu, trendin geçerli olacak kadar güçlü olup olmadığını belirlemeye yardımcı olur. Bu analiz, belirli bir varlığın ticaretini yapan yatırımcı sayısını ve yatırılan para miktarını dikkate alır. Daha fazla insan bir trendi benimsedikçe, muhtemelen popülerlik kazanmaya devam edecektir.

İkili opsiyon tüccarları, mevcut eğilimin devam edip etmeyeceğini veya fiyatların ters yönde değişip değişmeyeceğini tahmin etmek için bu özelliği kullanabilir. Momentum tüccarları için güçlü bir araç, Hareketli Ortalama Yakınsama Sapma göstergesidir (MACD). Piyasa trendlerini belirlemeye ve ticaret kararlarını bilgilendirmeye yardımcı olabilir.

Eksen

Pivot noktaları, fiyat hareketlerini tahmin etmek ve piyasa eğilimlerini belirlemek için kullanılır. Bu, tüccarların ne zaman almaları veya satmaları gerektiği konusunda daha iyi kararlar vermelerini sağlar. Gördüğünüz gibi, bir varlığın değeri artarsa, belirli bir zamanda doğal olarak geri düşecektir. Varlığın bir önceki günkü üst ve alt limitlerini buraya bakarak öğrenebilirsiniz.

Günlük fiyat aralığını kullanarak 5 dakikalık ikili opsiyon alım satımına yaklaşmak riskli olsa da piyasada gelecekteki fiyat hareketlerini tahmin etmek için kullanılabilir.

Altın fiyatları limitler dahilinde istikrarlı bir şekilde yükseliyor. Mevcut trendden faydalanabilir ve fiyatın artmaya devam edeceğini öngören bir pozisyona yatırım yapabilirsiniz. Fiyat belirli bir seviyeye ulaşırsa, karşıt bir pozisyona da yatırım yapabilirsiniz. Bu fiyatların düşeceğini gösterir.

Grafikler, Göstergeler ve Sinyaller

5 dakikalık ikili opsiyon ticareti sırasında bilinçli kararlar almanıza yardımcı olabilecek birçok araç vardır. Piyasayı kısa sürede tahmin etmek için teknik göstergeleri piyasa sinyalleri ile birleştirebilirsiniz. Bu araçlar, piyasa verilerini görselleştirmeyi kolaylaştırır ve tablolardan kapsamlı bilgiler sağlar.

şamdanlar

Japon Şamdanları, ticaret tablolarını görüntülemenin en iyi bilinen ve en eski yöntemlerinden biridir. Tüccarların kalıpları hızlı bir şekilde belirlemesine ve verilere dayalı kararlar almasına olanak tanırlar. Şamdanlar, görsel olarak çekici bir şekilde bir süre için açılış, kapanış ve yüksek/düşük fiyatları görsel olarak gösterir. Şamdanların nasıl çalıştığını anlamak, tüccarlara rakipleri karşısında avantaj sağlayabilir ve kar marjlarını artırabilir.

Şamdanlar, piyasa bilgilerini göstermek için çizgilerin ve kutuların rengini, yüksekliğini, genişliğini ve derinliğini kullanır. 5 dakikalık ikili opsiyon ticareti yaparken en iyi sonuçları elde etmek için zaman ölçeğinizi ayarlamak en iyisidir. Tercihinize göre 1 dakika, 2 dakika veya 5 dakika arasından seçim yapabilirsiniz.

Japon şamdanları, uzun fitilli bir fitil ve daha kısa bir gövdeden oluşan benzersiz tasarımlarıyla ayırt edilir. Bunlar kırmızı veya beyaz olabilir.

  • Zaman ölçeği, merkezi konteynerin boyutu ile temsil edilir.
  • Ana kutunun üstü ve altı, varlığın belirli bir dönem için başlangıç ve bitiş fiyatlarını temsil eder.
  • Bir grafiğin rengi, fiyatın hareket ettiği yönü gösterebilir. Mum yeşil renkliyse fiyatın yükseldiğini, kırmızı mum ise düştüğünü gösterir.
  • Bir varlık grafiğinin orta kutusunun üstünde ve altında iki ek çizgi gösterilir. Bu çizgilere fitil denir. Bu çizgiler, belirli bir süre boyunca bir varlığın en yüksek ve en düşük uç değerlerini görüntülemek için kullanılır.

Bollinger bantları

Bollinger Bantları, bir varlığın oynaklığını belirlemek ve daha iyi ticaret kararları almanıza yardımcı olmak için kullanılabilir. Bu balon genellikle grafikteki fiyat çizgisini çevreler.

Hareketli ortalamalar için iki standart sapma içeren bir aralık, bir veri kümesindeki oynaklığı ölçmenin iyi bir yoludur. Bu, bilinçli kararlar vermek için kullanılabilecek bir üst ve alt limite sahip bir aralık verir. Bollinger Bantları düşük olduğunda piyasa daha az değişken ve öngörülemez hale gelir. Bu Bollinger Bantları göstergeleri, bir varlığın değerinin altında mı yoksa fazla mı değerli olduğunu belirlemek için de kullanılabilir.

MACD

Hareketli Ortalama Yakınsama Sapma göstergesi (MACD), bir fiyat eğiliminin ivmesini sayısal olarak ölçen bir araçtır. MACD, Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması anlamına gelir. Bu gösterge, potansiyel alım ve satım fırsatlarını göstermek için geçmiş verileri kullanır.

Belirli bir varlıktaki eğilimleri belirlemek için iki çizgi kullanılır: MACD çizgisi ve sinyal çizgisi. MACD ve sinyal çizgilerinin kesişmesi, varlık değerinde bir değişiklik olduğunu gösterir. Bu bir artış veya azalma olabilir. Çizgiler arasındaki mesafe büyüdükçe sinyal yoğunluğu artar.

Başlarken

Sadece birkaç adımda 5 dakikalık ikili opsiyon ticareti yapabilirsiniz.

  1. Bir hesap kaydedin İkili opsiyon ticareti yapmakla ilgileniyorsanız, güvenilir bir platforma kaydolmanız önemlidir. Bu, en uygun piyasa koşullarında işlem yapmanızı sağlayacaktır. Maksimum ödemeler ve sözleşme koşulları gibi faktörlere bakmak önemlidir. Ayrıca, tüm kayıt tekliflerini göz önünde bulundurun. Bu sektördeki en tanınmış markaların birçoğu 5 dakikalık ikili opsiyonlar sunmaktadır. Aracıların basit ve kullanıcı dostu bir mobil uygulama veya masaüstü platformu sunması esastır. Ticareti kolaylaştıracak.
  2. Pazarı analiz edin – Komisyoncunuz, FTSE 100 gibi farklı pazarları analiz etmenize olanak tanıyan bir grafik paketi sağlayabilir. Bu, potansiyel fırsatları belirlemenize ve bilinçli yatırım kararları almanıza yardımcı olacaktır. Teknik tüccarlar, bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olacak göstergeler ve stratejiler kullanabilir. Temel bilgilerle daha fazla ilgilenenler, yatırımları için platformun haberlerini ve piyasa verilerini kullanmayı tercih edebilirler.
  3. Pozisyon – Fiyat tahmininizi gerçekleştirmek için, doğru koşullara sahip 5 dakikalık bir ikili opsiyon sözleşmesi açmanız gerekir. Nadex, tek bir tıklamayla işlem yapmayı kolaylaştıran güvenilir bir aracı kurumdur. Bu, ticareti daha kolay ve daha verimli hale getirir.
  4. Son kullanma tarihini bekleyin . Piyasanın sizin lehinize hareket edip etmediğine bağlı olarak, kar edebilir veya para kaybedebilirsiniz. Sonuç ne olursa olsun, depozitonuz etkilenecektir. Alım satım hesabınızdaki herhangi bir ticari kar veya zararı doğru bir şekilde yansıtmanız önemlidir. Bu, kar ve zararlarınızı takip etmenizi kolaylaştıracaktır.

5 Dakikada İkili Opsiyon Ticaretinde Son Söz

İkili opsiyon ticareti sadece 5 dakika sürer ve risklidir, ancak çok faydalı olabilir. Bu kısa vadeli sözleşmeler, daha yüksek karlar için hisse senetleri, forex ve emtialar üzerinde kumar oynamanıza izin verir. Alım satım kararları vermenize yardımcı olmak için kullanılabilecek birçok sinyal, gösterge ve strateji vardır. Güvenilir bir broker ile çalışmak esastır. Ayrıca ne kadar kaybetmeye istekli olduğunuz konusunda da anlaşmanız gerekir. Bu şekilde daha olumlu sonuçlar göreceksiniz.

SSS

5 Dakikalık İkili Opsiyonlar Nedir ve Nasıl Çalışırlar?

Bir tür ticaret spekülasyonu olan ikili opsiyonlar, yatırımcıların bir varlığın gelecekteki fiyatı hakkında tahminlerde bulunmalarına olanak tanır. Beş dakikalık ikili dosyalar, yatırımcılar tarafından hisse senedinin gelecekteki fiyatını tahmin etmek için kullanılır. Bu tür yatırımlar, daha hızlı ve daha karlı kararlar almalarını sağlar.

5 Dakikalık İkili Opsiyonların Farklı Türleri Nelerdir?

Bir varlığın değerinin beş dakika içinde yükselip yükselmeyeceğini tahmin etmek için kullanılabilen ikili seçeneklerin popülaritesi artıyor. Bu ticaretler birçok biçimde gelir. İkili opsiyon ticareti, iyi bilinen bir yatırım şeklidir. Yatırımcılar, bir varlığın fiyatının artıp artmayacağına karar vermek zorundadır. İkili seçenekler, yüksek/düşük, aralık, dokunma, dokunma veya dokunma ikili seçenekleri olarak sınıflandırılabilir.

5 Dakikalık İkili Opsiyon Ticareti İçin En İyi Göstergeler Nelerdir?

Bollinger Bantları veya MACD çizgileri dışında, Ticaret stratejinizde Göreceli Güç Endeksi, Ortalama Aralıklar ve stokastik modeller gibi diğer grafik teknikleri de kullanılabilir. Gerçek parayla yatırım yapmadan önce, bir demo hesabında 5 dakikalık ikili opsiyonları denemek iyi bir fikirdir. Bu, temel bilgileri öğrenmenize ve ticaret stratejiniz için hangi göstergelerin ve grafik kurulumlarının en iyi şekilde çalıştığını belirlemenize olanak tanır. MetaTrader 4’te sinyalleri ve göstergeleri test etmek basittir.

5 Dakikalık İkili Opsiyonlar hakkında daha fazla bilgiyi nerede bulabilirim?

Çevrimiçi kaynaklar, 5 dakikalık ikili opsiyon ticaretinin nasıl yapılacağı konusunda bol miktarda bulunur. Bu kaynaklar, eğitim videoları, PDF belgeleri ve çevrimiçi eğitim kurslarını içerir. İkili opsiyon tüccarları, ticaret stratejileri ve göstergeleri hakkında tavsiye ve ipuçları alabilecekleri Telegram ve Discord gibi kanallar aracılığıyla birçok aktif topluluğa erişebilirler.

5 Dakikalık İkili Opsiyonlar Yasal mı?

Bazı ülkeler ikili opsiyonların satışını ve pazarlanmasını kısıtlarken, yatırımcılar bu opsiyonlara offshore aracılar aracılığıyla erişmeye devam edebilir. Nadex gibi ikili opsiyon firmaları da dahil olmak üzere küresel şirketler, potansiyel yatırımcılara ürün ve hizmetler sunar. 5 dakikada ikili opsiyon ticareti yaparken güvenilir ve güvenilir bir marka seçmek önemlidir. Bu, işlemlerinize olan güveninizi ve güveninizi artıracaktır.

Beş dakikalık bir süre dolduğunda ikili opsiyon ticareti en iyisidir. Kârınızı en üst düzeye çıkarmak ve en iyi getiriyi elde etmek için tüm olası stratejileri göz önünde bulundurmanız gerekir.

Beş Dakika Opsiyon Vadesi İçin Stratejiler

5 dakikalık ikili opsiyon işlemleri, birçok farklı strateji ve yöntemle yapılabilir. Bu tür ticaret stratejileri, piyasa dalgalanmalarından en iyi şekilde yararlanmanıza ve potansiyel karlardan yararlanmanıza yardımcı olabilir. Mevcut dönem, ikili opsiyon tüccarları için ideal bir zamandır çünkü piyasa oldukça değişkendir, ancak trendler sürdürülebilir bir şekilde değerlendirilebilir. Bu nedenle, başarılı ticaret stratejileri geliştirmek için çeşitli stratejiler kullanılabilir.

5 dakikalık grafikleri kullanarak piyasa hareketlerine daha bütünsel bir bakış atabilirsiniz. Alternatif olarak, daha küçük fiyat dalgalanmalarını daha net anlamak için 1 dakikalık çizelgeleri kullanabilirsiniz. Bir ticaret stratejisi geliştirmek, bir tüccar olarak güçlü yönlerinizi, çalışmayı daha kolay bulduğunuz analiz türünü ve ticaret yaptığınız varlığı dikkate almayı içerir. Bir strateji seçerken tüm bu faktörlerin dikkate alınması gerekir.

5 dakikalık ticaret için varlıklara bakıldığında, hiçbir sınıf her zaman en başarılısı değildir. Bununla birlikte, ikili tüccarlar, kararlarını verirken genellikle Forex’i, emtiaları ve endeksleri tercih etme eğilimindedir – bunlardan herhangi biri için özel bir tercih yoktur. Bu borsalar, her gün küresel olarak işlem yapma eğiliminde oldukları için günlük hareket için daha fazla fırsata sahiptir. Ayrıca, normalleştirilmiş fiyat aralıklarında daha az likit hisse senetlerine göre daha sık yukarı veya aşağı hareket edeceklerdir.

Çoğu yatırım stratejisi, kullanılabilecekleri yerleşik bir zaman çerçevesi ile nispeten kısa vadelidir. Bu tür stratejilerle ilgili uyarı, zaman çerçevesi geçtiği için sinyalin zamanla daha az güvenilir hale gelmesidir. Bu, fiyatın tersine dönmek üzere olduğunun, her iki yönde de ilerlediğinin ve önceki hareketin devamından kaçındığının bir işareti olabilir.

  • Fiyat Hareketi Stratejileri – Fiyat hareketi en basit şekliyle alım satımdır. Tüccarlar, fiyatlardaki dakikadan dakikaya değişikliklere ve bu hareketin nasıl davrandığına dikkat eder ve buna göre alım satım kararları verir. Bugün MT4 gibi bir grafik paketini kullanmak her zamankinden daha kolay. Piyasayı takip etmenin ve karlı modeller bulmanın eğlenceli bir yolu! Grafik, daha kısa dalgalanmalardan sonra daha büyük piyasa hareketlerini görmenizi sağlayacak şekilde önceden ayarlanmış bir süre ile çalışacaktır. Bu grafik türü tipik olarak piyasada devam veya tersine dönme sinyali veren üçgenlere ve daha karmaşık oluşumlara sahiptir.
  • Trend Takip Stratejileri – Birçok yatırımcı, bir varlıkta likidite seviyeleri düzeldiğinde olumlu bir trend benimser. Bunu tespit etmenin iyi bir yolu, varlığı satın alan kişilerin çoğunluğunun yakın zamanda yatırım yapmış kişiler olmasıdır. Çoğu durumda, altta yatan yapıda bir değişiklik olmadan da olumlu bir eğilim görebilirsiniz. Eğilimler çeşitli şekillerde ölçülebilir ve tahmin edilebilir. Trend takip eden stratejiler, giriş noktalarını belirlemeye yardımcı olmak için kullanılabilir. Genellikle, yükseliş trendi olan varlıkta uzun pozisyon alabileceğiniz veya düşüş trendi olan piyasada kısa pozisyon alabileceğiniz kolay ve hızlı tanıtımlardır. Tüccarlar uzun zamandır “trend senin arkadaşın, her zaman arkadaşınla ticaret yap” sözünü referans alıyorlar. Her türden trend boyunca geçerliliğini korudu ve bugün hala geçerli. Sözün modası asla geçmez çünkü bu, gelecek vaat eden trendlerden yararlanmak için iyi yatırımlar bulmak anlamına gelir.
  • Scalping Stratejileri – Fiyat eylemi ticaret stratejileri çok popülerdir ve başarılı ticarete yardımcı olmak için çeşitli sinyalleri kapsar. Bunlar ölçeklendirme stratejilerini, piyasa emirlerini, teknik göstergeleri ve daha fazlasını içerir. Scalping, bir sonraki piyasa hareketini tahmin eden ve ardından bu şekilde giderse kar etmek için biraz para yatıran bir stratejidir. Örneğin, bir sonraki dönemin birkaç saatlik büyüme içerdiğini düşünüyorsanız, böyle bir olaydan sonra fiyatı düşen bir hisse senedine atlama fırsatlarını kollayın. Bu stratejiler neyin trend olduğunu umursamazlar ve sadece bir şeyin ticaret için yeterince uzun süre dayanıp dayanmayacağına karar verirler. Bazı grafik ayarları, 5 dakika gibi daha kısa süreler içerir. Bu ayarlar en son fiyat hareketlerini takip etmek için etkilidir çünkü sinyaller genellikle bir sonraki mum için iyidir.
  • Momentum/Swing Stratejileri – Momentum, teknik analizde fiyat modellerinin arkasındaki gücü ölçmek için kullanılabilecek hareketli bir güçtür. Momentum, tek yönde hareket eden fiyatların arkasındaki güç miktarıdır. Bu güç, bir varlığa giren veya çıkan insanlardan gelebilir ve fiyatları uzun bir süre boyunca tek yönde yönlendirebilir. Bu örnekte, ivme ile ticaret yapmak için MACD veya stokastik gibi bir gösterge kullanmak isteyebilirsiniz. Nadiren, piyasa dalgalanmaları dengeden çok uzaklaştığında, fiyatlar yeniden dengelenmek için ters yönde sallanır. Gerçek talep ile birisinin sunmak istediği arasında bir denge noktasının yeniden kurulmasına yardımcı olur. 1 veya 2 dakikalık çizelgeler, çoğu vade kombinasyonları için etkili bir stratejidir, ancak bunları Cuma veya hafta sonlarına denk gelen ticaret stratejisi sona erme günleri ile kullanmak, işlemlerin beklenmedik şekilde kaybedilmesine neden olabilir.
  • Japon Şamdan Stratejileri – Monitörler ticarette çok önemli bir rol oynar ve haberleri, fiyat hareketlerini görmek ve hatta bir hisse senedi üzerinde ölçeklendirme yapmak için kullanılabilirler. Farklı stratejiler için etkili olan birkaç çeşit şamdan vardır ve Japon Şamdanları bu sektördeki en önde gelen yöntemdir. Artık şamdanları kullanarak biraz zaman geçirdiğinize göre, bu kadar çok seçenekle grafiği nasıl uçurduklarını görmek ilginç. Etki şaşırtıcı, neredeyse bir çift gözlük takmak ve dünyayı eskisinden daha net görmek gibi. Şamdan sinyalleri, herhangi bir grafik yönteminde iyidir, ancak onlar için en faydalı olan yöntemi kullanmalısınız.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

error: This content is protected !!